Kuře s harissou, rajčátky a olivami | Možná by si pochutnal i Harrison Ford
Harisové kuře
Všechno bude hotové do dvaceti minut. A to počítám i s přípravou. Aby všechno klaplo, dejte si vařit brambory, příloha by vás pak jenom zdržovala. Do zmiňovaných dvaceti minut se s novými bramborami vejdete.
Porce Doba přípravy
2osoby 3minuty
Porce Doba přípravy
2osoby 3minuty
Doba vaření
16minut
Jak na to:
  1. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Dáme vařit brambory.
  2. Kuřecí prsní řízky pokryjeme směsí oleje, harissy a oregána. Pěkně ze vše stran.
  3. Dáme do fólie a pak do trouby. Pečeme 6 minut ve střední části trouby.
  4. Rozbalíme fólii (pozor, pálí!) a přidáme rajčátka s olivami. Pokud se vám to zdá příliš „tábornické“ můžete péct řízky v pekáčku zakrytým alobalem, pak jenom hliníkovou fólii odstraníte.
  5. Teplotu snížíme na 180 až 190 °C. Pečeme společně asi 10 minut, až je na rajčátcích patrné, že jsou upečené. Popraská jim slupka.
  6. Servírujeme s vařenými bramborami, které můžeme omastit trochou másla.
Poznámky k receptu

Ostřejší je podobné sambalové kuřátko. Zkuste ho také.