Plněná kuřecí kapsa | Se sýrem, rajčaty a špenátem

Kuřecí prsa jsou běžně dostupná. Jejich příprava je jednoduchá, ale mají však sklony k vysušení. Pokud je ovšem naplníte zajímavou směsí, zůstanou krásně šťavnatá. Náplň můžete různě obměňovat. Kombinaci špenátu s balkánským sýrem je jednou z možností. Můžete si k nim připravit opečené brambory.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Kuřecí prsa byla v mé kuchyni trochu tabu. Už kvůli možnosti vysušení. Ale o jisté chvíle už všechny omezení ruším, tak se můžeme pustit i do prsíček. Navíc ve variantě, která zmíněnému vysušení brání. O důvod víc se dotoho pustit. Je to vcelku rychlá a jednoduchá večeře.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Kuřecí prsa byla v mé kuchyni trochu tabu. Už kvůli možnosti vysušení. Ale o jisté chvíle už všechny omezení ruším, tak se můžeme pustit i do prsíček. Navíc ve variantě, která zmíněnému vysušení brání. O důvod víc se dotoho pustit. Je to vcelku rychlá a jednoduchá večeře.
Plněná kuřecí kapsa | Se sýrem, rajčaty a špenátem
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Prsa podélně nařízneme.
  2. Prostě klasický motýlek. Jemně naklepeme.
  3. Osolíme a opepříme z obou stran.
  4. Poklademe listy špenátu a drobně nakrájeným balkánským sýrem.
  5. Přidáme půlená cherry rajčata.
  6. Přehneme a vytvoříme kapsu. Otevřenou stranu prošpikujeme špejlí.
  7. Dvě špejle mohou k uzavření kapsy stačit, někdy si můžeme pomoci ještě třeba párátkem. Náplň při uzavírání bude mít tendenci vylézat, tak ji umravněte a zatlačte zpátky.
  8. Vložíme do zapékací misky, do které jsme dali trochu olivového oleje. Vrchní část kapes zakapeme ještě olejem.
  9. Osolíme a opepříme.
  10. Dáme do předehřáté trouby a pečeme tak 25 minut při 200 °C. Záleží na možnosti vaší trouby. Můžete na konci pečení kapsy otočit a ještě péct 5 minut.
  11. Podáváme s opečenými bramborami a zdobené nasekanou natí jarní cibulky.

Kuře s harissou, rajčátky a olivami | Možná by si pochutnal i Harrison Ford

Rychlá záležitost, to je někdy v kuchyni dost lákavé.  Zkusíme kuřecí prsíčka s harissou, ta je doma v Africe, ale kvůli tomu nemusíme ještě vytahovat bubny nebo mít na dvorku zaparkovaného velblouda a drtit písek v zubech. Cherry rajčátka mají jméno Suzanne a jsou na dosah Africe – ze Španělska. A jak do toho zapadá Harrison Ford? Toho jednou dostalo pikantní chilli do nemocnice, tedy vlastně šíleně pálivá chilli paprička, kterou si nacpal do pusy v jedné luxusní francouzské restauraci.  Chilli se bát nemusíte. Harissa není tak divoká a všechno by proběhlo v elegantní hladkosti a pohodě. A mě dost lákala podoba Harrisona a harissy, tak mi tu hříčku jistě odpustíte.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 3 minuty
Doba vaření
16 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 3 minuty
Doba vaření
16 minut
Všechno bude hotové do dvaceti minut. A to počítám i s přípravou. Aby všechno klaplo, dejte si vařit brambory, příloha by vás pak jenom zdržovala. Do zmiňovaných dvaceti minut se s novými bramborami vejdete.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 3 minuty
Doba vaření
16 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 3 minuty
Doba vaření
16 minut
Všechno bude hotové do dvaceti minut. A to počítám i s přípravou. Aby všechno klaplo, dejte si vařit brambory, příloha by vás pak jenom zdržovala. Do zmiňovaných dvaceti minut se s novými bramborami vejdete.
Kuře s harissou, rajčátky a olivami | Možná by si pochutnal i Harrison Ford
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Dáme vařit brambory.
  2. Kuřecí prsní řízky pokryjeme směsí oleje, harissy a oregána. Pěkně ze vše stran.
    Kořeníme.
  3. Dáme do fólie a pak do trouby. Pečeme 6 minut ve střední části trouby.
    Dáme na alobal.
  4. Rozbalíme fólii (pozor, pálí!) a přidáme rajčátka s olivami. Pokud se vám to zdá příliš "tábornické" můžete péct řízky v pekáčku zakrytým alobalem, pak jenom hliníkovou fólii odstraníte.
    Rajčata s olivami.
  5. Teplotu snížíme na 180 až 190 °C. Pečeme společně asi 10 minut, až je na rajčátcích patrné, že jsou upečené. Popraská jim slupka.
  6. Servírujeme s vařenými bramborami, které můžeme omastit trochou másla.
    Servírujeme.
Tip:

Ostřejší je podobné sambalové kuřátko. Zkuste ho také.

Kuřecí špízy pikantní chuti | Ostřejší záležitost

Ať už tomuto jídlu říkáme špízy nebo kebab, jsou to kousky masa napíchnutých na špejli a grilované. Buď zvesela na venkovním grilu nebo stejně zvesela v troubě.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
10-20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
10-20 minut
Špízy v troubě jsou vcelku rychlovka. Dokonce i marinovat maso můžete jen tak 10 minut. Přiznávám, že jsem si ho nechal naložené přes noc. Maso můžete dopředu nakrájet na větší kousky a nechat v okořeněném jogurtu opravdu jen 10 minut. Nebo řízky necháte vcelku a pak je lepší ta noc.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
10-20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
10-20 minut
Špízy v troubě jsou vcelku rychlovka. Dokonce i marinovat maso můžete jen tak 10 minut. Přiznávám, že jsem si ho nechal naložené přes noc. Maso můžete dopředu nakrájet na větší kousky a nechat v okořeněném jogurtu opravdu jen 10 minut. Nebo řízky necháte vcelku a pak je lepší ta noc.
Kuřecí špízy pikantní chuti I Ostřejší záležitost
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Smícháme všechno koření, pokrájíme chilli papričky a zalijeme citronovou šťávou. Pak vmícháme do bílého jogurtu.
  2. Řízky jemně naklepeme a nakrájíme na kousky, nebo necháme celé. O tom už byla řeč. Necháme marinovat v jogurtové směsi v chladničce.
  3. Kuřecí kousky napichujeme na špejle, střídavě s kousky paprik. Troubu si předehřejeme a pak přepneme na gril.
  4. Špízy na grilovací pánvi můžeme pokapat olivovým olejem a dáme do střední části trouby. Grilujeme asi 8 až 10 minut, pak přepneme na pečení a dopékáme ještě 10 minut.
  5. Servírujeme s bagetkou, opečeným chlebem a dipem. Můžete přidat i zelený salát.
    Špízy s dipem.

Kuřecí prsa s červenou řepou

Červenou řepu mám rád. Takové ty kostičky v nálevu, to je chutná záležitost. Už jsem si několikrát koupil tu červenou řepu, kterou se nikdo neodváží prodávat nablýskanou, nechávají ji jejímu osudu. Moc příznivců nemá a myslím, že to není fér. Tentokrát jsem se do ní pustil. Bod jedna, vaříme. Ale jak? Vaříme ji v osolené vodě, do které přidáme kmín a vaříme ji 40 až 50 minut. Pak teprve oloupeme. A můžeme přikročit k vaření.

Hlasů: 4
Hodnocení: 3.75
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
2 osoby
Porce
2 osoby
Máte chuť na pečené kuře s červenou řepou, bramborami, šalotkou a mrkví v balsamikovém glazé s tymiánem? Není to nic složitého.
Hlasů: 4
Hodnocení: 3.75
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
2 osoby
Porce
2 osoby
Máte chuť na pečené kuře s červenou řepou, bramborami, šalotkou a mrkví v balsamikovém glazé s tymiánem? Není to nic složitého.
Kuřecí prsa s červenou řepou
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
  2. Smícháme červenou řepu, brambory, mrkev, šalotku a česnek. Vše dáme do zapékací misky nebo pekáčku. Jemně posolíme a opepříme. Decentně!
  3. Do 2 lžic olejem dáme sušený tymián a balsamikový ocet, pořádně promícháme. Směs nalijeme na zeleninu. Dáme do touby a pečeme 20 minut.
  4. Mezitím naklepeme kuřecí řízky, osolíme a opepříme.
  5. Rozehřejeme lžíci oleje na pánvi a kuřecí řízky osmahneme, tak 5 minut z každé strany. Sami uvidíte, jestli je maso opečené. Pánev si dáme stranou, bude ještě potřeba.
  6. Jakmile je zelenina po 20 minutách upečená, položíme navrch kuřecí řízky a vrátíme do trouby a pečeme ještě další asi 20 minut.
  7. Na pánvi, kde jsme pekli maso rozhřejeme kousek másla a pak nalijeme víno a necháme vařit. Můžeme přidat šťávu z pečené zeleniny. Pomůžeme si dřevěnou špachtlí, abychom připečené pozůstatky kuřecího vrátili do hry. Necháme víno redukovat a přilijeme kuřecí vývar podle potřeby. Provaříme a ještě trochu redukujeme.