Nejlepší křupavá kuřecí křidélka | Další porce křidélek bez oleje
Podáváme s dalamánkem
Křídla můžete připravovat vcelku, stačí jen odříznout špičky, ty vlastně ani žádné maso nenabízejí, nebo je můžete rozdělit. Faktem je, že se nerozdělená křídla při pečení kroutí a na plechu dělají neplechu. Pokud chcete mít kousky pěkně opečené, dělte. Můžete se zastavit u čtvrtého kroku a pochutnáte si. Můžete jít ale ještě dál, sami si připravit BBQ omáčku, která se hodně blíží té, které pak dala pověstné jméno jedněm věhlasným křidélkům, ano Buffalo.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
50minut
Potřebujete:
Křídla
Omáčka
Jak na to:
Pečená křídla
  1. Křidélka opláchneme, osušíme a odřízneme jim špičky. Pak ještě rozdělíme v kloubech.
  2. V misce křidélka osolíme a opepříme a zasypeme moukou. Promícháme, aby mouka obalila maso.
  3. Dáme na pečicí papír rozložený na plechu a pečeme při 200 °C asi 45 až 50 minut, aby křidélka dostala zlatavou barvu a byla křupavá.
  4. Po 20 minutách křídla obrátíme.
  5. Pečeme ještě 20 minut, asi tak 10 minut před koncem postříkáme jemně vodou pomocí rozprašovače.
  6. Tak tady se můžete zastavit. Podáváme s dipem nebo omáčkou. A bagetou, nebo třeba dalamánkem. Ale, když se pustíte ještě do následující omáčky, nebudete litovat.
Omáčka na Buffalo křidélka
  1. V malém rendlíku promícháme 1/3 šálku chilli omáčky, 2 lžíce másla, 2 lžičky worcestrové omáčky a 1 lžičku granulovaného česneku; přivedeme k varu. Pak odstraníme z tepla; necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Připravená křídla, ještě horká, promícháme s omáčkou a hned podáváme.
  2. Nalijeme chilli omáčku do rendlíku.
  3. Přidáme worcester.
  4. Přidáme česnek.
  5. Přidáme máslo.
  6. Rozpustíme, promícháme, přivedeme k varu.
  7. Odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  8. V omáčce obalíme kousky křídel.
  9. Podáváme třeba s dalamánkem.