Treska s pivem a žampiony | Experiment se vyplatí
Podáváme s bramborem
To je záležitost, která mě zajímá. Už tu mám špekáčky na pivu, ale rybu ještě ne. Je na čase to změnit. Pokud se obáváte, že se vám porce na talíři utopí v pivu, nemusíte. Pivo se s balzamikovým octem nějak skamarádí a dá rybě jistou nahořklo chuť, ale je to chuť lahodná, skoro nepivní.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Nachystáme si vše, co potřebujeme. Treska na fotce není, ale dojdete k ní.
  2. Rozpustíme 3 lžíce másla a přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osmahneme. Pak zakryjeme a dusíme do měkka, tak 5 minut, občas promícháme.
  3. Přidáme prolisovaný česnek a podusíme asi 30 vteřin, aby houby provoněly.
  4. Pomalu přilijeme pivo.
  5. Přidáme balzamikový ocet.
  6. Přidáme nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Přivedeme k varu.
  7. Vaříme tak asi 3 minuty, aby se omáčka redukovala skoro na polovinu.
  8. Dáme si vařit brambory.
  9. Filety tresky lehce osolíme a opepříme.
  10. V pánvi rozehřejeme lžíci másla a vložíme filety tresky, které lehce opečeme.
  11. Pak přelijeme částí omáčky i se žampiony.
  12. Zakryjeme a na mírném ohni tresku dusíme tak asi 8 až 10 minut.
  13. Omáčku opět zahřejeme na mírném ohni, přidáme do ní lžíci másla a rozšleháme, aby se máslo rozpustilo.
  14. Tresku na talíři přelijeme omáčkou se žampiony a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem.