Pečený bůček | Pomalu pečený

Tak jsem spojil vrabce s bůčkem. Vrabec je jedno jídlo, bude se špenátem nebo se zelím, bůček se pak pak spokojí s chlebem a hořčicí. Nebo také se zelím a knedlíkem.

Pečený bůček | Pomalu pečený
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Založení pečení moravského vrabce si o to vyloženě říkalo. Přidáme špičky bůčku a spolu s vrabcem pečeme. Ingredience souhlasí s těmi na moravského vrabce. Tak si ty kumpány připravme.
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
180 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
180 minut
Pečený bůček | Pomalu pečený
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Založení pečení moravského vrabce si o to vyloženě říkalo. Přidáme špičky bůčku a spolu s vrabcem pečeme. Ingredience souhlasí s těmi na moravského vrabce. Tak si ty kumpány připravme.
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
180 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
180 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Bůček pečeme i s kůží. Tu nařízneme šachovicovitě, aby pronikla sůl i koření do masa. Spojil jsem pečení bůčku s moravským vrabcem, takže tam můžete hledat recept. Takže jsou v pekáčku jak nakrájená cibule, tak česnek nakrájený na plátky. Přidáme sádlo. Pečeme pod pokličkou při 250 °C asi 20 minut, pak odkryjeme a pečeme při 200 °C (ve spodní části trouby). Podlijeme vodou, vrabec má plavat a bůčku to prospěje. V průběhu pečení porce vrabce i bůčku obracíme. Nejprve ho dáme kůží dospodu, pak převracíme. Pečeme tak 2 až 3 hodiny, ale záleží na vaší troubě, jak si s tím poradí.
  2. A jídla máme hned dvě. Vrabec s knedlíkem a špenáte podávejme hned, bůček může počkat, což by mu mělo jen přidat na chuti. Sekaný špenát s česnekem a smetanou připravíme podle návodu, trvá to tak 10 minut. Ke vrabci se hodí spíše bramborový knedlík, ale ten lidem s náhradou dělává potíže, takže tu máme houskový knedlík.

Játrová zavářka | Knedlíčky, jak mají být

Do polévky je to téměř povinnost. Játrové knedlíčky jsou přece oblíbenou zavářkou do polévek, zejména hovězího, případně drůbežího vývaru. Polévka s játrovými knedlíčky je tradičním slavnostním pokrmem, který má své místo na svatbách, oslavách narozenin a při dalších významných událostech. Bývá v hospodách uváděna v menu jako první a hlavně se objevuje dost často.

Játrová zavářka | Knedlíčky, jak mají být
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Bez knedlíčků by byl vývar poněkud smutný.
Doba přípravy
15 minut
Doba přípravy
15 minut
Játrová zavářka | Knedlíčky, jak mají být
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Bez knedlíčků by byl vývar poněkud smutný.
Doba přípravy
15 minut
Doba přípravy
15 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce:
Jak na to:
  1. Kuřecí játra nameleme nebo nasekáme. A nebo naškrábeme. Záleží na tom, jakou konzistenci mají mít.
  2. Přidáme strouhanku.
  3. Přidáme vejce.
  4. Přidáme utřený česnek. Osolíme a přidáme všechno koření.
  5. Promícháme.
  6. Někdy je lepší si pomoci rukou, kterou směs prohněteme. Nebo rovnou zapojte obě.
  7. Pokud je směs více suchá, zakápneme trochou vody. A opět prohněteme mokrýma rukama.
  8. Necháme chvíli odpočinout. Můžete vyválet rukama drobné knedlíčky. Nebo použít tvořič kuliček z Tescomy. Pokud někomu opravdu funguje, dejte mi vědět. Třeba dělám něco špatně. Třeba...
  9. Připraveno. Teď už jen zavařit do polévky...

Klobásky s bramborovou kaší | Bangers & Mash | Inspirace z Korfu

Základ anglické snídaně tvoří vejce, slanina, klobása, fazole v tomatě, pečené žampióny a rajčata. Vejce se dělá nejčastěji v podobě mírně tekutého volského oka, přípustná jsou však i vajíčka míchaná. Anglická slanina s rovnoměrným poměrem tuku a masa obvykle pochází z Yorkshiru. Tolik na první dobrou na vás vyletí na síti. Jenže já chodil pár dní kolem taverny Condor na Korfu, kde mě provokoval poutač s nápisem Bangers & Ham jako pravá anglická snídaně. Můžete namítnout, že co asi Řekové vědí o anglické snídani, ale oni vědí. I když se nápisem mýlí, obrázek nelhal. Bangers and Mash je jedním z nejznámějších britských jídel na světě, v hlavní roli s velmi oblíbenou britskou klobásou alias Banger. No už jenom pohled na obrázek mi napověděl, že to bych asi jako snídani nedal, ale jako večeře by to šlo.

Klobásky s bramborovou kaší | Bangers & Ham | Inspirace z Korfu
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Tako je tu máme. Klobásky s kaší. Nesmíme zapomenout na cibulovou omáčku a hrášek. Pak to bude kompletní. Asi nejproblematičtější bude výběr klobásy. Samo má být grilovací. Červená nebo bílá? Narazil jsem v Albertu na růžovou, teda něco mezi, což se mi zdálo příhodné. Takové tenké taliány, ale nechci úplně srovnávat. Klobása salsiccia obsahuje 90 procent vepřového masa, to je OK. Že je to italská klobása přece nevadí. Používá se na desítky způsobů, proč tedy ne na moji anglickou večeři.
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Klobásky s bramborovou kaší | Bangers & Ham | Inspirace z Korfu
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Tako je tu máme. Klobásky s kaší. Nesmíme zapomenout na cibulovou omáčku a hrášek. Pak to bude kompletní. Asi nejproblematičtější bude výběr klobásy. Samo má být grilovací. Červená nebo bílá? Narazil jsem v Albertu na růžovou, teda něco mezi, což se mi zdálo příhodné. Takové tenké taliány, ale nechci úplně srovnávat. Klobása salsiccia obsahuje 90 procent vepřového masa, to je OK. Že je to italská klobása přece nevadí. Používá se na desítky způsobů, proč tedy ne na moji anglickou večeři.
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Dáme vařit oloupané překrájené brambory v mírně osolené vodě.
  2. Nakrájíme cibuli na půměsíčky.
  3. Česnek rozdrtíme plochou stranou nože a nasekáme.
  4. Na oleji osmahneme cibuli.
  5. Přidáme nasekaný česnek a necháme provonět.
  6. Přidáme lžíci mouky a promícháme, aby vznikla jíška.
  7. Přidáme po částech vývar a promícháme, aby vznikla omáčka.
  8. Klobásy osmahneme ze všech stran na oleji.
  9. Hrášek orestujeme na troše másla.
  10. Brambory rozšťoucháme, přidáme máslo a mléko. Vytvoříme kaši. Ještě mírně posolíme.
  11. Na talíř dáme kaši. Přidáme krásek a kaši překryjeme zčásti klobáskami. Přelijeme omáčkou.
  12. Dobrou chuť.
Tip:

Salsiccia je typická svým původem (Itálie) a použitým masem (nejčastěji vepřové, může ale obsahovat například i maso divočáka, jehněčí či koňské maso). Její příprava se liší podle koření, používaných v různých oblastech Itálie. V některých italských regionech chutná salsiccia po fenyklu nebo muškátovém oříšku, jinde do ní zase rádi přidávají například peperoncino (feferonku).
Salsiccia má dvě hlavní podoby: ochutnáte ji čerstvou (salsiccia fresca) nebo sušenou/vyzrálou (salsiccia stagionata). V Itálii můžete narazit na různé typy salsiccie podle toho, ve kterém regionu se nacházíte. Podle toho se mění i pojmenování a obsah koření v této dobrotě. Salsicciu ochutnáte například pod názvy lucanica, salamella, salamina, salametto, sarsizza, sarzizza a dalšími.
Tolik pár mouder od Michaely, která žije s Italem a naší kočkou v Brně.

Zapečená krkovice | Na černém pivu

Bude to trochu netradiční. Pečení v kastrolu. Protože potřebuju vrstvit a pro dva je to tak, že se k tomu hodí právě kastrol. Díky poklici z Tescomy, která je z odolného skla a žáruvzdorného silikonu. Trochu sice změní barvu, ale vydrží to.

Zapečená krkovice | Na černém pivu
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Je to takové lego, prostě skládačka, která nemá chybu.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Zapečená krkovice | Na černém pivu
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Je to takové lego, prostě skládačka, která nemá chybu.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Vymažeme kastrol sádlem.
  2. Vložíme plátek krkovice a posypeme kmínem.
  3. Překryjeme plátky anglické slaniny.
  4. Překryjeme vrstvou nakrájené cibule na kolečka.
  5. Přidáme druhou vrstvu krkovice a pokmínujeme.
  6. Překryjeme anglickou slaninou.
  7. Přidáme opět vrstvu cibule.
  8. Přidáme na plátky nakrájený česnek.
  9. Zalijeme půllitrem černého piva.
  10. Po zalití pivem zakryjeme a pečeme v troubě na 250 °C hodinu a půl. Na poslední deset minut odkryjeme poklici.
  11. Opečeme na pánvi krokety.
  12. Podáváme.