Tuňákový salát s tvarohem, papričkami jalapeňo, rajčaty, kukuřicí a celerem | Svačina začíná
Podávejte s dalamánkem
No, že zrovna nemáte doma tvaroh, nemusíte se trápit, ten se dá pořídit na každém rohu ve větších městech, když ale žijete na vesnici s jedním ubohým konzumem, nebo ani tím ne, pak se na tenhle salát můžete připravit plánovitě. Stačí se cestou domů zastavit tam, kde máte šanci tvaroh pořídit. Ale za zkoušku tenhle salát určitě stojí.
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Doba nečinnosti
15minut na chlazení
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme.
  2. Smícháme tvaroh s tuňákovými konzervami. Pro jistotu si z tu se slunečnicovým olejem přeceďte, stačí jenom tuňák, olej si dejte stranou, pokud ho budete chtít použít. Zjistíte, že se bez něho obejdete.
  3. Přidáme nadrobno nakrájené papričky jalapeňo, nadrobno nakrájená rajčata a najemno nakrájený celer.
  4. Promícháme jemně, ale důkladně.
  5. Přidáme dvě lžičky celozrnné hořčice a opět dobře promícháme.
  6. V závěru ještě přidáme cukrovou kukuřici – stačí jenom polovina malé konzervy; zeleniny už je v salátu docela dost, ale pokud jste jejím fanatickými konzumenty, klidně si přidejte celou. Promícháme. Osolíme a opepříme, podle chuti.
  7. Dáme vychladit a pak podáváme s chlebem nebo dalamánkem. Nebo zvolíte bílé pečivo? Jak libo.