Steamed carrots with peas and chick,cs | Skoro klasika
Dušená mrkev s kuřátkem
Vlastně jsem dušenou mrkev ještě nedělal. Ani nevím proč. Je to lahodná záležitost. A vlastně je to i docela rychlé.
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Cook Time
30minutes
How do you:
  1. Mrkev očistíme.
  2. Finely chop the onion.
  3. Osmahneme cibuli na troše másla, to zesklovatěla.
  4. Přidáme mrkev a orestujeme tak 3 minuty.
  5. Opepří,e a osolíme.
  6. Přilijeme vývar, tak zprvu decetně, aby bylo tekutiny dost, ale mrkev s cibulí neplavala. Mírně provaříme.
  7. Přidáme větší hrst mraženého hrášku a promícháme.
  8. Zakryjeme a dusíme na mírném ohni, aby byla mrkev doměkka. I guess 20 minutes. Můžeme ještě přidat vývar podle potřeby. Nezahušťuji ničím, vývar nechám mírně zredukovat, základem je mít jen tolik vývaru, kolik potřebujeme. Pokud jste to s tekutinou přece jenom přehnali, můžete zahustit moukou rozmíchanou ve vodě (tak 2 lžičky by měly stačit).
  9. Mezitím dáme vařit na kousky nakrájené brambory, osolíme a přidáme kmín.
  10. Kuřecí řízky mírně očistíme od tuku (jen odřezávám ty plandavé části, ale trochu na mase nechávám). Opepříme a osolíme.
  11. Add a little minced chilli flakes. Pokud neradi pikantní, nechte tento krok bez povšimnutí.
  12. Smažíme na olivovém oleji s máslem.
  13. Smažíme tak 5 minutes each side, aby maso dostalo zlatavější barvu.
  14. Podáváme dušenou mrkev s bramborem a kuřecími řízky.