Italská topinka | Bruschetta
Prohlašovat bruschettu za předkrm? Proč ne? Ale stejně tak může být lehkou večeří. Jednoduché a rychlé, to se dneska cení. Porce počítat tentokrát nebudeme. Pro jednoho by mohl stačit jeden krajíc chleba, ale s množstvím si poradíte určitě bez nápovědy.
Porce Doba přípravy
2osoby 20minut (včetně chlazení)
Porce Doba přípravy
2osoby 20minut (včetně chlazení)
Doba vaření
6minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Rajčátka nakrájíme nadrobno.
  2. Nasekáme bazalku.
  3. Rajčátka smícháme s bazalkou. Osolíme. Prolisujeme stroužky česneku.
  4. Přidáme dvě lžíce olivového oleje.
  5. Opepříme. Dáme chladit.
  6. Nakrájíme chleba na čtvrtiny.
  7. Na zahřátém olivovém oleji opékáme kousky chleba.
  8. Opečené chleby ještě potřeme stroužkem česneku.
  9. Směs rajčat poklademe na opečený chleba.
  10. Dobrou chuť. Nejlepší je bruschetta s ještě teplým chlebem a ještě chladnou směsí rajčat.