Knedlíky s vajíčkem | Klasika naší kuchyně
Knedlíky s vejcem
Houskové knedlíky a vejce, to je základ. Jak jinak.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
10minut
Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme najemno, knedlíky na malé kostičky.
  2. Na pánvi rozpustíme dostatečné množství másla. Jde to odhadnout a pak stejně ještě přijdete na to, že musít přidat máslo, protože knedlíky pijí jako duha. Na mírné teplotě oshmahneme cibulku.
  3. Přidáme nakrájené knedlíky a opékáme. Už v téhle fázi zjistíte, že je dobré přidat máslo.
  4. Rozmícháme vajíčka.
  5. Vejce vlijeme do pánve s knedlíky a chvilku necháme stát.
  6. Vmícháme nadrobno nakrájenou nať jarní cibulky a vmícháme.
  7. Osolíme a opepříme.
  8. Podáváme. Můžeme ještě přidat okurčičky.