Kuře s citronovou vůní
Kuře na citronu
Zdá se to obtížné, ale není tomu tak. Kuře pečeme na pánvi a pak v troubě. Pokud máte troubu, kam se pánev vejde, není problém. Pokud máte navíc pánev, které trouba nevadí, je to v pohodě. Jinak stačí snadný přesun pečeného masa z pánve do zapékací misky.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
45minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Smícháme 1 lžíci olivového oleje, hořčici, citronovou kůru, oregano, tymián a sůl v misce.
  2. Pak směs naneseme na kuřecí stehna. Prsty směs vmasírujeme do stehen. Ono to moc nejde, ale přece jen po chvíli směs na mase ulpí. Necháme chvíli odpočinout.
  3. Ve velké míse spolu rozšleháme kuřecí vývar, citronovou šťávu a citronovou kůru; dáme stranou. Pokud chcete kuře citronem jen lehce ovonět, přidejte šťávu jen z poloviny citronu.
  4. Rozehřejeme olivový olej na pánvi na střední teplotě, kuřecí stehna opečeme dozlatova. Tak asi 6 minut z každé strany. Přidáme kuřecí vývar. Vypneme a necháme chvilku vývar probublat.
  5. Stehna i s vývarem přendáme do zapékací misky (pokud máte pánev, která snese troubu, nemusíte se tímhle mezikrokem obtěžovat) a pečeme při teplotě 150 °C asi 30 minut. Pokud chcete mít stehna víc propečená, stačí ubrat šťávu a ještě nechat v troubě 15 minut. Ale to si hlídejte, aby se maso nevysušilo.
  6. Podáváme s bramborem nebo rýží.