Medové paličky | Pro kaliče i kaličky
Medové kuřecí paličky
Paličky naložené v marinádě čekají a pak už to jde samo. Šup do trouby a počkáme si. To je celé.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut + 120 minut marinování
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut + 120 minut marinování
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Paličky opláchneme a osušíme, česnek prolisujeme (pokud máte ten český, pak můžete najemno nasekat i ty slupičky, co zbyly v lisu na česnek) a přidáme k němu lžičku zázvorové pasty.
  2. Česnek se zázvorem vmačkáme do paliček.
  3. Smícháme sezamový olej, sojovou a ústřicovou omáčku s medem a dobře promícháme.
  4. Přidáme bílý pepř a trochu soli. Opět dobře promícháme.
  5. Marinádou polijeme důkladně paličky. Dáme do chladničky asi tak na dvě hodiny v uzavřeném boxu. Můžete občas protřást, aby se marináda dostala opravdu všude.
  6. Paličky poklademe na pečicí papír a dáme do předehřáté trouby na 180 °C asi do poloviny trouby. Pečeme 20 minut, pak paličky můžeme přetočit a pečeme ještě 20 minut. Pokud na mase ulpěly zbytky česneku, odstraňte je.
  7. Podáváme s oblíbeným dipem a třeba dalamánkem.
Poznámky k receptu

Zázvorovou pastu pořídíte v Tesco. Nebo místo toho použijte čerstvý zázvor.

Sekaný zázvor– zázvorová pasta Tesco
Sekaný zázvor – zázvorová pasta Tesco

 

 

 

 

 

 

 

.

Uložit