Špekáčky na pivu | Super špekáčky a to pivo je černé
Špekáčky na černém pivu
Neslibuji nic než dobré jídlo. Chutnalo i sezonnímu odpůrci kečupů, tak proto jsem nasadil propasírovaná rajčata. A ono to prošlo.
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Doba vaření
60minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme.
  2. Špekáčky podélně přepůlíme. Na oblé straně uděláme křížem zářezy jako když buřty opékáme na ohni.
  3. Na troše oleje opečeme špekáčky z obou stran. Stačí tak 6 minut.
  4. Nakrájíme cibuli na půlkolečka, česnek rozdrtíme nožem a nasekáme. Kapii nakrájíme na kousky.
  5. Ke špekáčkům přidáme cibuli a osmahneme.
  6. Přidáme nakrájenou papriku.
  7. A ještě nasekaný česnek.
  8. Promícháme, dejte šanci zelenině, aby se také dobře orestovala.
  9. Špekáčky naskládáme do zapékací misky.
  10. Přidáme zeleninu.
  11. Přidáme fazole po mexickém způsobu.
  12. Přidáme propasírovaná rajčata
  13. Zalijeme černým pivem.
  14. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme tak 30 minut. Potom teplotu zvýšíme na 250 °C a pečeme 10 minut. Troubu vypneme a necháme dojít. Tak 10 minut to bude ještě probublávat. A je hotovo.
  15. Podáváme s chlebem.
Poznámky k receptu

30 minut 200, 10 250.