Švédské plněné papriky I Inovace na place
Plněná paprika
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
40minut
Jak na to:
  1. Nakrájíme zeleninovou papriku nadrobno, stejně tak i žampiony. Přidáme švédské kuličky a nadrobno nakrájené chorizo. Posypeme granulovaným česnekem.
  2. Přidáme vejce a prsty prohněteme.
  3. Červené papriky zbavíme vršků, odstraníme semeník a špičky jemně seřízneme, aby při postavení paprik byly stabilní. Pak je dáme na 3 minuty do osolené vařící vody, vyjmeme a necháme vychladnout.
  4. Papriky naplníme masovou směsí.
  5. Vložíme do zapékací misky vymazané máslem.
  6. Překryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C.
  7. Pečeme 30 minut. Pak alobal sejmeme a vršek paprik posypeme sýrem. Přidáme překrojené cherry rajče a posypeme pažitkou. Pečeme ještě 10 minut při teplotě 190 °C.