Tortillové kuřecí píšťaly | Kuřecí flautas | Taquito | Viva Mexico!
Tortilové píšťaly
Rychlá příprava, jen když máte nachystané všechny ingredience. Rajčatovou salsu a pošírované kuřecí maso. To vás zdrží. Ale pokud salsu nebudete chladit, stačí k přípravě přidat 20 minut.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
12minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme čtyři výchozí suroviny.
  2. Natrhané kuřecí maso dáme do misky.
  3. Přidáme chedar. Může být strouhaný nebo pokud máte plátkový, stačí ho nakrájit na nudličky.
  4. Přidáme salsu.
  5. Přidáme lučinu.
  6. Vše dobře promícháme.
  7. Osolíme a opepříme podle chuti.
  8. Směs dáváme do středu tortilly, kterou pak zabalíme.
  9. Pokládáme zabalené tortilly „švem“ dolů na plech nebo grilovací plát, který jsme jemně postříkali olivovým olejem.
  10. Zastříkneme olejem.
  11. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C péct. Pečeme asi tak 12 minut.
  12. Hotovo.
  13. Podáváme s oblíbeným dipem nebo omáčkou. A může to být i rajčatová salsa (třeba i kupovaná). Tentokrát hraje v kapele i česnekový dresink s jogurtem.
Poznámky k receptu

Wikipedia nám říká: A taquito (španělská výslovnost: [takito], doslovně španělsky pro „malé taco“), tacos dorados, rolované taco, nebo flauta je mexická jídla, která se obvykle skládá z malého srolovaného tortilly, který obsahuje náplň včetně hovězího masa, sýra nebo kuře. Naplněná tortilla je pak opečená nebo smažená. Miska je často doplněna o zakysanou smetanu a guacamole. Kukuřičné tortilly se používají k výrobě taquitos a toto jídlo je spíše známé jako flautas. No, wikipedia to říká poněkud lámaně, toto je můj výcuc.