Zelné placky se škvarky / Inspirace
Jednoduché a rychlé; poslouží jako ideální svačina do školy nebo do práce či na výlet, nebo nebo je můžete podávat v horké, teplé i zcela vychladlé podobě jako večeři. Chybí-li vám v ingrediencích olej, je to správně. Tyhle placky totiž jsou pečené v troubě. Bez oleje se úplně objedeme.
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Doba vaření
25minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. K zelí v misce přidáme nadrobno nakrájené škvarky.
  2. Vejce rozšleháme .
  3. Přidáme vejce k zelí se škvarky.
  4. Přidáme mouku a osolíme.
  5. Vše důkladně promícháme, vlastně spíše prohněteme, nejlépe rukama.
  6. Plech vyložíme pečicím papírem a na ten klademe placky, které vyvoříme jaksi za pochodu. Hmotu přidáváme lžící a vytváříme placky tak 1 cm silné. Uhladíme lžící.
  7. Dáme do trouby předehřáté tak na 190 °C a pečeme tak 25 minut. V polovině pečení můžete placky obrátit.
  8. Hotovo. Dobrou chuť.