Zelníky už tu máme, jenom jiné. Takže jedeme další variantu. Tentokrát to budou zelné placky se škvarky, které přidávají jinou skvělou chuť.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Jednoduché a rychlé; poslouží jako ideální svačina do školy nebo do práce či na výlet, nebo nebo je můžete podávat v horké, teplé i zcela vychladlé podobě jako večeři. Chybí-li vám v ingrediencích olej, je to správně. Tyhle placky totiž jsou pečené v troubě. Bez oleje se úplně objedeme.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Jednoduché a rychlé; poslouží jako ideální svačina do školy nebo do práce či na výlet, nebo nebo je můžete podávat v horké, teplé i zcela vychladlé podobě jako večeři. Chybí-li vám v ingrediencích olej, je to správně. Tyhle placky totiž jsou pečené v troubě. Bez oleje se úplně objedeme.
K zelí v misce přidáme nadrobno nakrájené škvarky.
Vejce rozšleháme .
Přidáme vejce k zelí se škvarky.
Přidáme mouku a osolíme.
Vše důkladně promícháme, vlastně spíše prohněteme, nejlépe rukama.
Plech vyložíme pečicím papírem a na ten klademe placky, které vyvoříme jaksi za pochodu. Hmotu přidáváme lžící a vytváříme placky tak 1 cm silné. Uhladíme lžící.
Dáme do trouby předehřáté tak na 190 °C a pečeme tak 25 minut. V polovině pečení můžete placky obrátit.