Zelný salát | Rozuměj: salát z kysaného zelí pro trpělivé
MŮŽEME SERVÍROVAT
Kysané zelí je základ, ale přidáme ještě spoustu jiných ingrediencí, což přiznávám nápad jenom stvrdilo, protože jde veskrze o takové, které mi nějak zbyly z předchozího vaření. Vařit pro dva je někdy svízel, ne všechno co vybalíte, spotřebujete. A pokud ano, výsledek nemusí být zrovna skvělý. Každé jídlo chce prostě své, to víme, že jo?!
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření Doba nečinnosti
2minuty 2dny
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak řapíkatý celer, papričky jalapeňo i papriku a mrkev.
  2. Smícháme všechno s kysaným zelím.
  3. Cukr, olej a ocet v kastrůlku smícháme a přivedeme k varu. Přidáme celozrnnou hořčici a odstavíme, aby směs vychladla.
  4. Směsí s hořčicí přelijeme salátový základ, promícháme a v uzavřené nádobě dáme na 2 dny do ledničky vychladit.
  5. A pak se do salátu můžeme s chutí pustit.