Bavorský bramborový salát | Lehčí varianta od sousedů
Bavorský bramborový salát
Tento salát dostanete v Bavorsku v každé restauraci, tvrdí Kluci v akci. Na rozdíl od českého je lehký a vlahý, není ani tolik kalorický. Zajímavá je kombinace vařených brambor a syrové salátové okurky. Další trik tkví v zalití brambor a všech ingrediencí horkým vývarem. Zelenovým! Brambory nasáknou chuť vývaru a všechny chutě se snadněji vzájemně propojí. Odleželý chutná skvěle. A je to pravda.
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Doba vaření
20minut
Jak na to:
  1. Brambory vaříme ve slupce. Dejte jim tak 20 minut a měly by být. Jasně, vařit brambory umí každý. A každý je umí také rozvařit. Tak tohle nedělejte. Spokojte se s těmi uvařenými akorát.
  2. Brambory nakrájíme na kolečka.
  3. Nakrájíme okurku na tenčí plátky.
  4. Nakrájíme cibuli na půlměsíčky.
  5. Přidáme ocet.
  6. Přidáme kmín.
  7. Osolíme a opepříme.
  8. Zalijeme teplým vývarem. Přidáme nasekaný kopr a promícháme.
  9. Necháme stát, aby se chutě propojily.
  10. Podáváme, třeba s obalovaným kuřecím řízkem.
Poznámky k receptu

Můžete použít již připravený zeleninový vývar, ale lepší bude ten, který si uděláte doma. Z cibule, mrkve a celeru. K nim přidejte nové koření, celý pepř a bobkový list. Vařte vše určitě hodinu. Pak sceďte.