Cajunské rybí file | Česká rekonstrukce tradičního jídla
Cajunské file
Než se pustíte do přípravy file, nachystejte si marinovaná rajčátka a dejte vařit brambory na přípravu šťouchaných, pak už to jde ráz na ráz. V receptu původně vystupovala tilapie (dá už se koupit i unás), ale tu jsem při rychlém nákupu zaměnil za file z aljašské tresky. Můžete určitě sánout po filetech z aljašské treky, pokud nechcete mít na talíři čtverce, ale tvar ryby.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
10minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Smícháme papriku, chilli, pepř, sůl, česnek a tymián.
  2. File posypeme z každé strany směsí koření.
  3. Opečeme z obou stran na oleji s máslem (na středí teplotě), z každé tak 3 až 4 minuty.
  4. Podáváme s jednoduchými šťouchanými bramborami a marinovaným rajčátky.
Poznámky k receptu

Tento recept navazuje na marinovaná rajčátka (ta připravíte za 30 minut) a jednoduché šťouchané brambory (dejte jim také 30 minut). U rajčátek strávíte asi 10 minut a pak už jen čekáte na marinování, u brambor je čekání napřed, při vaření brambor, pak už je to otázka pár minut.