Kuřecí stehna na zelí s bramborami | Variace na stejné téma
Kuře pečené na zelí
Pálivou papriku zaměníme sladkou, změníme trochu technologii a vlastně i trochu ušetříme čas. Krom toho je to verze pro střední jedlíky. Pokud vaříte pro větší, pak jenom upravíte vstupní suroviny – kuře ve větší podobě. Třeba celá stehna. Jen přizpůsobíme velikost zapékací misky nebo použijeme pekáček.
Porce Doba přípravy
2porce 6minut
Porce Doba přípravy
2porce 6minut
Doba vaření
40minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Do zapékací misky rozložíme kysané zelí, jemně osolíme a pokmínujeme. Na zelí položíme horní kuřecí stehna, která trošku osolíme, mírně popepříme a posypeme sladkou paprikou.
  2. Ke kuřeti přidáme na větší kousky nakrájenou anglickou slaninu, tak, aby byla nejblíže masu a přidáme na osminky nakrájené brambory. Poprášíme sladkou paprikou a navrch ještě dáme zelí – už jen lehce, žádnou vrstvu. Podlijeme trochou vody a zakryjeme alobalem.
  3. Dáme do spodní části trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 20 minut. Pak alobal sejmeme, přidáme případně trochu vody a necháme péct odkryté ještě 20 minut.
  4. Při servírování ještě pokapeme nebo mírně polijeme výpekem.
Poznámky k receptu

Pokud vás láká peprnější varianta, zkuste kuřecí stehna na zelí se zelenou  pálivou paprikou.