Zapečené těstoviny | Brnkačka se vzpomínkou
Zaapečené těstoviny
Možná to bude pro vás jedna ze vzpomínek na mládí, vlastně dětství, tehdy bývalo podobné jídlo frekventovanou položkou na školním jídelníčku. Ale domácí je domácí. A nezapomeňte přidat sterilovanou okurku.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
40minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny, tak asi 10 minut, scedíme je a dáme stranou.
  2. Šunku nakrájíme na proužky, cibulku na kolečka a orestujeme na troše sádla.
  3. Osolíme a opepříme.
  4. Vymažeme zapékací misku trochou másla.
  5. Poklademe první vrstvu těstovin a na dáme šunku s cibulkou.
  6. Můžeme jemně promíchnout, aby se vrstvy mírně promísily.
  7. Přidáme horní vrstvu těstovin a vložíme do trouby nechat mírně zapéct (do trouby předehřáté na 170 °C), pečeme asi 10 minut.
  8. Připravíme vejce a smetanu.
  9. Smícháme vajíčko se smetanou.
  10. Rozšleháme.
  11. Zalijeme těstoviny a vrátíme do trouby na 15 minut.
  12. Po zapečení opět zalijeme těstoviny smetanou a dalším vajíčkem.
  13. Poklademe proužky tvrdého sýra, třeba ementálu. Vrátíme do trouby a pečeme ještě 10 minut.