Krkovička s lečem / Zapečená na bramborách

Už se nám to schází. Krkovička na zelenině, zapečená s lečem, rychlá a nyní tu máme novou.

Krkovička s lečem / Zapečená na bramborách
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Jasně, těch možností je samozřejmě víc, jak si poradit s krkovičkou, aby na talíři skončila jako báječná večeře. Tak se teď pusťme do trochu svižnější verze, kde kapie zavane trochu jako uragán pro ty, kteří nejsou příznivci ostřejšího jídla. Ale, když vynecháte kapii, můžete si pochutnat stejně, bez toho závanu svižnějšího větru chuti. I tak je příprava trochu delší, ale přiznejme si, že to stojí za to.
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Doba vaření
85 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Doba vaření
85 minut
Krkovička s lečem / Zapečená na bramborách
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Jasně, těch možností je samozřejmě víc, jak si poradit s krkovičkou, aby na talíři skončila jako báječná večeře. Tak se teď pusťme do trochu svižnější verze, kde kapie zavane trochu jako uragán pro ty, kteří nejsou příznivci ostřejšího jídla. Ale, když vynecháte kapii, můžete si pochutnat stejně, bez toho závanu svižnějšího větru chuti. I tak je příprava trochu delší, ale přiznejme si, že to stojí za to.
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Doba vaření
85 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Doba vaření
85 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Plátky krkovičky naklepeme, okořeníme směsí na gyros, zakapeme dobře olivovým olejem a necháme marinovat. Můžete přes noc, to je skvělé, ale stačí něco přes hodinku, pokud spěcháte.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky brambor poklademe do pekáče. Dobře pokapeme olivovým olejem a dáme péct nezakryté tak 10 minut při teplotě 180 °C.
  3. Poklademe na brambory plátky krkovičky a pečeme tak 10 minut.
  4. Poklademe plátky šunky a ještě přidáme plátky anglické slaniny. Necháme 5 minut zapékat.
  5. Přidáme nakrájenou kapii.
  6. Zalijeme lečem a zakryté pečeme v troubě tak 30 minut. Odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
  7. Poklademe plátky sýra a pečeme ještě 10 minut, aby sýr zezlátl.
  8. Podáváme.

Krkovice v zelenině | Ještě jednou stejně dobré

Jak lze tušit, krkovici zapékanou se zeleninou už tady máme. A třeba i rychlejší večeři na téma krkovička. Pořád dobré! Ale vraťme se k zapékané krkovici se zeleninou. Trochu lečo ohulíme ještě rajčatovou omáčkou s olivami a bazalkou. Chystejte si chuťové pohárky, bude to dobré!




Krkovice v zelenině | Ještě jednou stejně dobré

Hlasů: 3
Hodnocení: 4.67
Vy:
Ohodnoťte tento recept!


Tiskni



Základem je samozřejmě krkovice, pak ještě lečo, rajčatová omáčka Panzani s olivami a bazalkou a k tomu ještě brambory. Oproti první variantě jsou ve hře brambory, což sice postup trochu prodlouží, ale stojí to za to. Rajčatová omáčka s olivami a bazalkou zase dodá větší grády. Trochu delší, ale jednoduché. Pak už stačí si jenom vychutnávat tohle skvělé jídlo.


Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut

Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut

Krkovice v zelenině | Ještě jednou stejně dobré

Hlasů: 3
Hodnocení: 4.67
Vy:
Ohodnoťte tento recept!


Tiskni



Základem je samozřejmě krkovice, pak ještě lečo, rajčatová omáčka Panzani s olivami a bazalkou a k tomu ještě brambory. Oproti první variantě jsou ve hře brambory, což sice postup trochu prodlouží, ale stojí to za to. Rajčatová omáčka s olivami a bazalkou zase dodá větší grády. Trochu delší, ale jednoduché. Pak už stačí si jenom vychutnávat tohle skvělé jídlo.


Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut

Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut

Potřebujete:



Jednotky:


Porce: osoby

Jak na to:
  1. Krkovičku naklepeme, posypeme kořenící směsí a zalijeme olejem. Necháme marinovat tak hodinu. Občas protřepeme, aby se koření dostalo opravdu všude. Brambory nakrájíme na plátky a zastříkneme olivovým olejem. Dáme do trouby a pečeme na 200 °C asi 20 minut.
    Brambory nakrájíme

  2. Na opečené brambory pak přidáme položíme plátky krkovice a vrstvu šunky.
    Vrstva šunky

  3. Přidáme nakrájenou slaninu.
    Vrstva slaniny

  4. Zalijeme lečem.
    Zalijeme lečem

  5. Zalijeme rajčatovou omáčkou s olivami a bazalkou. Pečeme zakryté 30 minut při teplotě 180 °C a pak odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
    Zalijeme omáčkou s olivami

  6. Posypeme strouhaným sýrem. Pečeme ještě tak 10 minut.
    Posypeme sýrem

  7. Hotovo.
    Zapečeno

  8. Podáváme.
    Podáváme

Tip:

Hodí se třeba:

Znojmia Zeleninové lečo 330g
Znojmia Zeleninové lečo 330g

Panzani Olive & Basilico 400g
Panzani Olive & Basilico 400g

Avokádo kořenící směs na krkovičku
Avokádo kořenící směs na krkovičku

...

.







Španělský ptáček bez vytáček 2 | Druhý pokus, stejně dobrý | Přílohou jsou šťouchané brambory

Jídlo, které je chronicky známé, není moc obtížné. Nemůže tady chybět, i když mi budete tvrdit, že ho zvládne každý. Jo, to zvládne, ale recept se přece jenom hodí. Už jsem je dělal několikrát, s různými výsledky. Když máte malé plátky masa, moc se s tím nedá dělat a na ptáčky možná raději zapomeňte. Je to vlastně roláda, takže potřebujete ingredience k zabalení do něčeho zabalit. Jinak u balení budete šílet. Připravoval jsem je v kastrolu, na pánvi, ale také jsem povolal troubu. Takhle jsem uváděl ptáčky bez vytáčky ještě ve verzi, kdy tenhle web vznikal. Teď už tu máme novou podobu a nové ptáčky, takže dvojka. A je tu inovace. Jak jinak, že?! Místo uzeniny šunka a vůbec jinak.

Španělský ptáček bez vytáček 2 | Druhý pokus, stejně dobrý | Přílohou jsou šťouchané brambory
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Můžete k ptáčkům jako přílohu zvolit rýži nebo třeba šťouchané brambory. A omáčky si udělejete dost, ať si dopřejete. V závěru totiž můžete ještě přidat vývar nebo vodu, záleží na tom, kolik mouky jste použili na zahuštění, abyste neměli vodu. Trochu povařte a hotovo. Omáčka by měla být hustější.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Španělský ptáček bez vytáček 2 | Druhý pokus, stejně dobrý | Přílohou jsou šťouchané brambory
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Můžete k ptáčkům jako přílohu zvolit rýži nebo třeba šťouchané brambory. A omáčky si udělejete dost, ať si dopřejete. V závěru totiž můžete ještě přidat vývar nebo vodu, záleží na tom, kolik mouky jste použili na zahuštění, abyste neměli vodu. Trochu povařte a hotovo. Omáčka by měla být hustější.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Plátky naklepeme přes mikrotenovou folii.
    Maso naklepeme
  2. Osolíme a opepříme. Plátky pak potřeme hořčicí.
    Potřeme hořčicí
  3. Pokladame plátky anglické slaniny.
    Poklademe slaninou
  4. Vejce vařené natvrdo rozčtvrtíme a rozložíme na slaninu.
    Položíme vejce
  5. Přidáme rozpůlenou nebo rozčtvrcenou okurku a do roličky stočenou šunku.
    Přidáme okurku a šunku
  6. Vše srolujeme a zajistíme provázkem. Pokud se vám povedou lepší balíčky, klobouk dolů. Mě prsty moc neposlouchají, takže výsledek je takový, jaký je.
    Zabalíme
  7. Opékáme
  8. Svázané ptáčky opečeme na sádle. Pak vyjmeme z kastrolu.
    Dobře opečeme
  9. Nakrájíme cibuli nadrobno. A na zbylém tuku osmahneme.
    Nakrájíme cibuli a slaninu
  10. Můžeme ještě přidat kousek nakrájené anglické slaniny nebo slaniny.
    Osmahneme
  11. Přidáme ještě tak lžičku až dvě hořčice, podle chuti. Dobře promícháme.
    Přidáme ještě hořčici
  12. Zalijeme vývarem a povaříme. Vrátíme ptáčky a zakryjeme. Pokud máte kastrol, kterému nevadí trouba, dejte do trouby a dusíme asi tak 40 minut při teplotě asi 180 °C. Pak vrátíme na vařič. Ve vodě rozmícháme hladkou mouku na kašičku, kterou pak zapracujeme do omáčky. Krátce povaříme až omáčka zhoustne, tak asi 3 až 5 minut.
    Přidáme bobkové listy a vývar
  13. Uvařené brambory, které scedíme a přidáme do nich kousek másla rozšťoucháme nahrubo. Nemusíte dělat kaši. Budou to přece šťouchané brambory.
    Vařené brambory
  14. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
    Přidáme cibulku
  15. Vytvoříme směs.
    Promícháme
  16. Ptáčky vyprostíme ze zajetí nitě a podáváme s omáčkou a šťouchanými brambory.
    Podáváme

Divoký smažený sýr | Welcome to the Wild Cheese

Ten nápad jsem zaslechl na recepci firmy kam chodím do práce. Pak mi cinkl do oka recept na topreceptech na bezva smažený sýr a najednou se mi to v hlavě všechno spojilo. Tak budeme ladit, experimentovat a tak. Jako vždycky, že jo?! Na recepci si vrátní četli jídelníček místní jídelny, zaslechl jsem cosi o smaženém sýru s olomouckými tvarůžky. Když jsem si představil, jak plácnu kolečko syrečka na sýr a obaluji, otřásl jsem se. To je blbost! Ale pak mi michelle.b na topreceptech otevřela oči. Jo, všechno nastrouháme a pak opečeme. Uvidíme, jak se to bude vyjímat na talíři a jak to bude šmakovat. Víte už, že syrečky dávám do zelných placek, tak proč s nimi nezajít dál při pokusu najít skvělé jídlo? Koukám ale, že nás „patlalů“ je na planetě víc. Chvilku jsem také zvažoval, zda tu sýrovou hmotu třeba ještě nepodpořit moukou, ale pak jsem to zamítl. A helemese najednou na mě z netu vykoukly sýrové karbanátky, kde mouka je. Tedy recept, který na toprecepty dala Nadja. Aspoň tenhle můj recept bude původní. Sýr k sýru, máme se k dílu!

Divoké sýrové placičky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Divoké sýrové placičky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.

Divoký smažený sýr | Welcome to the Wild Cheese
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Bude to trochu divočina, tak si připravte chuťové buňky, kuchyňské nádobí, náčiní, vyhrňte rukávy a držte si čepice. Jedeme! A už slyším, že ne tom není nic divokého, že chybí moje oblíbené chilli a další řežba. Tentokrát to ani není o ingrediencích, jako o stylu. Tak sorry. Jo a jestli solíte, tak teď si to odpusťte. Sůl je v sýru docela dost zastoupená. A cosi dodá i šunka. Hurá, ať žijí „patlalové“!
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
8-10 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
8-10 minut
Divoký smažený sýr | Welcome to the Wild Cheese
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Bude to trochu divočina, tak si připravte chuťové buňky, kuchyňské nádobí, náčiní, vyhrňte rukávy a držte si čepice. Jedeme! A už slyším, že ne tom není nic divokého, že chybí moje oblíbené chilli a další řežba. Tentokrát to ani není o ingrediencích, jako o stylu. Tak sorry. Jo a jestli solíte, tak teď si to odpusťte. Sůl je v sýru docela dost zastoupená. A cosi dodá i šunka. Hurá, ať žijí „patlalové“!
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
8-10 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 5 minut
Doba vaření
8-10 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Sýr nastrouháme, sáhl jsem již po nastrouhaném. Nakrájíme olomoucké tvarůžky a šunku na malé kousky. Vše promícháme.
    Sýr smícháme se šunkou
  2. Přidáme vejce a promícháme.
    Přidáme vejce
  3. Pokud je hmota drobivá, přidáme ještě jedno vejce a promícháme.
    A ještě jedno vejce
  4. Ze sýrového těsta vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
    Vytvoříme placky
  5. Osmažíme z obou stran v dostatečné vrstvě oleje.
    Osmažíme
  6. Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
    Podáváme s hranolky