Cizrnová polévka se slaninou | Delikátní záležitost
Polévka z cizrny
Recept jsem omrknul u protinožců, v australském časopise Delicious, nemlich tak stejném jako tu před pár lety vycházely Delikasy. Kdo měl v ruce kopírák, to nebudu řešit. Rozhodující je vývar a cizrna. Tak jdeme na to. A že vařím polévku v pánvi? No, přišlo to tak. Dvě porce se na ní dají uválčit, se čtyřmi už bych měl problémy.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme. A rozbalíme.
  2. Anglickou slaninu překrájenou na kousky opečeme na suché pánvi při střední teplotě, asi 7 minut.
  3. Přidáme do pánve jemně na plátky nakrájný česnek a lístky rozmarýnu. Promícháme a restujeme asi 2 minuty.
  4. Přidáme cizrnu a zalijeme vývarem.
  5. Vaříme na mírnějším ohni asi 20 minut.
  6. Z pánve odebereme asi šálek vývaru s cizrnou a rozmixujeme na pyré.
  7. Dáme si vařit vodu na těstoviny a v osolené vodě je uvaříme, farfalle potřebují 10 minut. Množství těstovin odhadněte, ale neměly by v polévce převažovat.
  8. Pyré promícháme s obsahem v pánvi a vše dochutíme solí a pepřem. A chvilku provaříme.
  9. Do talířů dáme těstoviny a přelijeme je polévkou. Dozdobíme rozmarýnem.
Poznámky k receptu

V původním receptu jsou zajímavé těstoviny – cavatelli. Jsou to drobné mušličky, až je uvidím, jsou moje. Do polévky se skvěle hodí. A vypadají třeba takhle:

originální cavateelli