Holandský řízek | Pražská varianta
Holandský řízek s bramborovou kaší a stříbrnými cibulkami
Tohle je klasika, holandský řízek připravují i Kluci v akci, jen si nejsem jistý, jestli tuhle záležitost provozují i Holanďané. Při pátrání jsem se daleko nedostal, možná by vodítkem měl sýr a ne mleté maso. Třeba nějaký bludný Holanďan jednou vyzradí je-li či není to jídlo, které Holanďané znají. My ale víme, která bije, to je podstatné, odpadá faktor strachu – cože to je na talíři.
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Doba vaření
15minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si všechno k ruce.
  2. Smícháme ingredience. Maso osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný sýr, italské bylinky a vejce.
  3. Přidáme smetamu. Stačí tak 2 lžíce. Promícháme, nejlépe rukama a vytvoříme řízky podle potřeby. Z tohoto množství uděláte čtyři velké.
  4. Připravíme si suroviny na trojobal. Do vajec přidáme trochu smetany. Rozšleháme.
  5. Obalíme v mouce.
  6. Obalíme v rozšlehaných vejcích.
  7. Obalíme ve strouhance.
  8. Smažíme v oleji, do kterého přidáme máslo. Opékáme na střední teplotě asi tak 5 minut.
  9. Obrátíme a smažíme další 5 minut.
  10. Podáváme s bramborovou kaší s máslem a stříbrnými cibulkami.