Přejít k obsahu webu

mojetara.cz

Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Recepty jak na to. Moje menu.

  • OCHUTNEJTE | REJSTŘÍK OBRAZEM
  • VIDEORECEPTY | NOVĚ!
  • VIDEA
  • Recepty
  • NÁVODY
  • BLOG
  • STÁHNĚTE SI
  • GALERIE RECEPTŮ
  • MOJE TARA
  • 5 hvězdičky
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • Newsletter
  • (c)opyright
  • OCHUTNEJTE | REJSTŘÍK OBRAZEM
  • VIDEORECEPTY | NOVĚ!
  • VIDEA
  • Recepty
  • NÁVODY
  • BLOG
  • STÁHNĚTE SI
  • GALERIE RECEPTŮ
  • MOJE TARA
  • 5 hvězdičky
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • Newsletter
  • (c)opyright

GALERIE RECEPTŮ

  • (c)opyright
  • BLOG
  • Co potřebuji nakoupit
  • GALERIE RECEPTŮ
  • MOJE TARA
  • Můj jídelníček
  • NÁVODY
  • Newsletter
  • Oblíbené recepty
  • OCHUTNEJTE
  • Recepty
  • STÁHNĚTE SI
  • VIDEA
  • VIDEORECEPTY | NOVĚ!
  • Zásady ochrany osobních údajů

Může vás zajímat

Napište si o informace s novinkami do vaší pošty!

Nejnovější příspěvky

  • Okurkový salát | Tak obyčejný, ale proč ne?
  • Pečené kuře s česnekem, špenátem a bramborami | Kouzelný pekáč
  • Fasolada | Na řecké vlně
  • Hrachová kaše | Už je naše
  • Frankfurtská polévka | S párkem a bramborami

Vaříte podle kuchařek?

View Results

Nahrávání ... Nahrávání ...
  • Polls Archive

Archivy

  • Duben 2023 (1)
  • Březen 2023 (2)
  • Únor 2023 (2)
  • Leden 2023 (5)
  • Prosinec 2022 (5)
  • Listopad 2022 (2)
  • Září 2022 (1)
  • Srpen 2022 (1)
  • Červenec 2022 (2)
  • Červen 2022 (3)
  • Květen 2022 (1)
  • Únor 2022 (1)
  • Leden 2022 (4)
  • Prosinec 2021 (5)
  • Listopad 2021 (1)
  • Červenec 2021 (2)
  • Červen 2021 (1)
  • Květen 2021 (1)
  • Únor 2021 (1)
  • Leden 2021 (2)
  • Prosinec 2020 (2)
  • Listopad 2020 (3)
  • Říjen 2020 (1)
  • Září 2020 (1)
  • Červenec 2020 (1)
  • Červen 2020 (2)
  • Únor 2020 (1)
  • Leden 2020 (3)
  • Prosinec 2019 (1)
  • Říjen 2019 (4)
  • Červenec 2019 (1)
  • Květen 2019 (3)
  • Březen 2019 (5)
  • Únor 2019 (3)
  • Leden 2019 (2)
  • Prosinec 2018 (7)
  • Listopad 2018 (2)
  • Říjen 2018 (7)
  • Srpen 2018 (2)
  • Červenec 2018 (5)
  • Červen 2018 (3)
  • Květen 2018 (5)
  • Duben 2018 (3)
  • Březen 2018 (2)
  • Únor 2018 (11)
  • Leden 2018 (9)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (7)
  • Říjen 2017 (6)
  • Září 2017 (7)
  • Srpen 2017 (1)
  • Červenec 2017 (7)
  • Červen 2017 (5)
  • Květen 2017 (9)
  • Duben 2017 (7)
  • Březen 2017 (10)
  • Únor 2017 (11)
  • Leden 2017 (17)
  • Prosinec 2016 (21)
  • Listopad 2016 (21)
  • Říjen 2016 (30)
  • Září 2016 (24)
  • Srpen 2016 (19)
  • Červenec 2016 (30)
  • Červen 2016 (30)
  • Květen 2016 (30)
  • Duben 2016 (24)
  • Březen 2016 (19)
  • Únor 2016 (3)
  • Leden 2016 (14)
  • Prosinec 2015 (23)
  • Listopad 2015 (34)
  • Říjen 2015 (12)
  • Září 2015 (8)
  • Prosinec 2013 (1)

Základní informace

  • Registrace
  • Přihlásit se
  • Zdroj kanálů (příspěvky)
  • Kanál komentářů
  • Česká lokalizace

Čas

Praha

Surovina: italských bylinek

Pečené kuře s česnekem, špenátem a bramborami | Kouzelný pekáč

Pečené kuře s česnekem, špenátem a bramborami | Kouzelný pekáč

Tak s tímhle kuřetem jsem měl obrovský úspěch. Tolik neslýchané chvály už mi dlouho nikdo nevysekl. Prý mám vařit už jenom tohle. Jenomže to by se brzo přejedlo, znáte to. A když máte svůj kuřecí vývar, který najdete i tady, pak je to skvělá záležitost.

Pečené kuře s česnekem, špenátem a bramborami | Kouzelný pekáč
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Je to takové nenápadné jídlo, které má úžasnou chuť. Když si dáte tu práci a připravíte i kuřecí vývar, dostane silnější chuť. Ostatně takový vývar můžete mít už připravený do foroty v lednici, takže žádná zdržovačka. Vaříte, voní celá kuchyně a máte úspěch, což se pro kuchaře hodí, ať už je profík nebo jen „domácí kuchtík“.
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Pečené kuře s česnekem, špenátem a bramborami | Kouzelný pekáč
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Je to takové nenápadné jídlo, které má úžasnou chuť. Když si dáte tu práci a připravíte i kuřecí vývar, dostane silnější chuť. Ostatně takový vývar můžete mít už připravený do foroty v lednici, takže žádná zdržovačka. Vaříte, voní celá kuchyně a máte úspěch, což se pro kuchaře hodí, ať už je profík nebo jen „domácí kuchtík“.
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Potřebujete:
  • 5 kuřecích horních stehen
  • 250 g baby špenátu
  • 4 brambory
  • 6 stroužků česneku
  • 1500 ml kuřecího vývaru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 60 g másla
  • sáček parmazánu
  • 2 lžičky italských bylinek
  • oregano sušené
  • bazalku sušenou nebo čerstvou
  • tymián sušený
  • snítky rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • listovou petrželku
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C a pekáček vymažeme máslem.
  2. Začneme špenátem.
  3. Rozpustíme máslo a špenát vložíme do pánve.
  4. Špenát ztratí sice na objemu, ale už je vláčný. Dáme špenát stranou, pánev se ještě hodí.
  5. Česnek nasekáme. Od momentu, kdy jsem si přečetl knížku amerického šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina Důvěrnosti z kuchyně, kde preferuje česnek nasekat a ne prolisovat, což považuje za barbarství, držím se raději sekání.
  6. Česnek zpěníme na másle. Můžeme použít stejnou jako na špenát, jen přidáme trochu másla. Česnek potřebuje jen kratičký čas, jinak zhořkne, tak asi minuta stačí.
  7. Přidáme mouku a hned promícháme.
  8. Vytvoříme světlou jíšku.
  9. Zalijeme trochou vývaru.
  10. Ještě promícháme a podle hustoty ještě přidáme trochu vývaru.
  11. Prošleháme základ omáčky a provaříme, tak 5 minut.
  12. Přidáme parmazán, stejný jako dáváme na špagety.
  13. Dobře omáčku promícháme.
  14. Přidáme směs všeho koření.
  15. Máte-li čerstvé bylinky, je vůně silnější, ale vystačíte i s těmi sušenými.
  16. Vše opět dobře promícháme či prošleháme a ještě chvilku provaříme, aby se koření dostalo do správné formy. Tak 3 minuty. Omáčka je hotová.
  17. Do pekáčku vymazaného máslem naskládáme horní kuřecí stehna.
  18. Osolíme, opepříme, přidáme sušené bylinky a rozmarýn.
  19. Poklademe připraveným špenátem, který rozprostřeme po mase.
  20. Přidáme na čtvrtiny nebo osminy nakrájené brambory (prostě podle jejich velikosti). Můžeme ještě trochu osolit.
  21. Vše zalijeme omáčkou.
  22. Omáčku dobře rozprostřeme, aby zakryla maso i brambory.
  23. Posypeme nasekanou listovou petrželkou.
  24. Pečeme při 200 °C asi 25 minut. V závěru pak zvýšíme teplotu i na 250 °C a pečeme tak 5 minut. Máme hotovo a můžeme podávat teplé.
  25. Dobrou chuť.
Holandský řízek | Pražská varianta

Holandský řízek | Pražská varianta

Bylo tak nějak rychle cestou z práce. Tak něco posbírám a bude večeře. Do oka mi padlo mleté maso, už jsem tady říkal, že je to má oblíbená surovina. A teď hlavo raď. Vybavuji si, jak to asi chutnalo a hned se mi vybavil trojobal. Ok, mouku i strouhanku mám, vejce když tak dokoupím ve Večerce.




Holandský řízek | Pražská varianta

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!


Tiskni



Tohle je klasika, holandský řízek připravují i Kluci v akci, jen si nejsem jistý, jestli tuhle záležitost provozují i Holanďané. Při pátrání jsem se daleko nedostal, možná by vodítkem měl sýr a ne mleté maso. Třeba nějaký bludný Holanďan jednou vyzradí je-li či není to jídlo, které Holanďané znají. My ale víme, která bije, to je podstatné, odpadá faktor strachu - cože to je na talíři.


  • ChodOběd | Večeře
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut

Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut

Holandský řízek | Pražská varianta

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!


Tiskni



Tohle je klasika, holandský řízek připravují i Kluci v akci, jen si nejsem jistý, jestli tuhle záležitost provozují i Holanďané. Při pátrání jsem se daleko nedostal, možná by vodítkem měl sýr a ne mleté maso. Třeba nějaký bludný Holanďan jednou vyzradí je-li či není to jídlo, které Holanďané znají. My ale víme, která bije, to je podstatné, odpadá faktor strachu - cože to je na talíři.


  • ChodOběd | Večeře
Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut

Porce Doba přípravy
4 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut

Potřebujete:

  • 500 g


    mletého masa mix mix vepřového a hovězího - 60 a 40 %

  • 4


    vejce

  • 3 lžičky


    italských bylinek



  • sůl



  • pepř

  • 100 g


    tvrdého sýra - je to eidam 30%



  • olej



  • máslo



  • hladkou mouku



  • strouhanku



  • smetanu 12%



Jednotky:


Porce: osoby

Jak na to:
  1. Připravíme si všechno k ruce.
    Připravíme si

  2. Smícháme ingredience. Maso osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný sýr, italské bylinky a vejce.
    Smícháme

  3. Přidáme smetamu. Stačí tak 2 lžíce. Promícháme, nejlépe rukama a vytvoříme řízky podle potřeby. Z tohoto množství uděláte čtyři velké.
    Přidáme smetanu

  4. Připravíme si suroviny na trojobal. Do vajec přidáme trochu smetany. Rozšleháme.
    Připravíme si suroviny na trojobal

  5. Obalíme v mouce.
    Obalíme v mouce

  6. Obalíme v rozšlehaných vejcích.
    Obalíme ve vejci

  7. Obalíme ve strouhance.
    Obalíme ve strouhance

  8. Smažíme v oleji, do kterého přidáme máslo. Opékáme na střední teplotě asi tak 5 minut.
    Smažíme

  9. Obrátíme a smažíme další 5 minut.
    Dosmažíme

  10. Podáváme s bramborovou kaší s máslem a stříbrnými cibulkami.
    Holandský řízek







Napsat komentář pro text s názvem Holandský řízek | Pražská varianta
Kuřecí křídla bim bam zvon | Pálivá křidélka

Kuřecí křídla bim bam zvon | Pálivá křidélka

K tomuhle receptu mě inspiroval Mario Batali, který ten svůj nazval Big Games Wings, což bych přeložil tak nějak po svém jako Vysoká hra křidélek. Něco jako Vysoká hra patriotů, občas mě takové blbiny napadají. Ale protože vzdoruji tupému opisování receptů odkudkoliv, udělám si to po svém. Něco jako když si chcete složit skříňku z Ikey a vyleze vám z toho stolek. A ještě zbyde spousta šroubů. No, dělám si legraci. Abych s tou svou hrou nedopadl podobně.

Kuřecí křídla bim bam zvon | Pálivá křidélka
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Tentokrát jsem křidélkům neupálil špičky, takže to zchytaly a popálily se při pečení. Děsit se nemusíte, stejně na nich žádné maso není, tak je prostě necháte.
  • ChodOběd | Večeře
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut + marinování
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut + marinování
Doba vaření
25 minut
Kuřecí křídla bim bam zvon | Pálivá křidélka
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Tentokrát jsem křidélkům neupálil špičky, takže to zchytaly a popálily se při pečení. Děsit se nemusíte, stejně na nich žádné maso není, tak je prostě necháte.
  • ChodOběd | Večeře
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut + marinování
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut + marinování
Doba vaření
25 minut
Potřebujete:
  • 700 g kuřecích křídel
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 lžičku chilli
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 2 lžičky italských bylinek
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 3 lžičky tabaska
  • 4 lžičky čerstvé chilli papričky
  • 1/4 šálku oleje – použil jsem řepkový
  • 1 větší hrst papriček jalapeňo i se semínky, nasekáme nadrobno
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Nasekaná jalapeňo dáme k vypraným křídlům. Smícháme suché koření a zasypeme jím křídla. Zakapeme tabasko a chilli omáčkou. Zalijeme olejem a v boxu všechno protřepeme, aby se marináda dostala úplně všude. Dáme odležet, tak na 3 až 4 hodiny do chladu. Když necháte přes noc, taky dobré.
  2. Marinovaná křídla poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
    Křřídla poklademe na pekáč
  3. Pak křídla pečeme při teplotě 200 °C asi 15 minut. Po přečení převrátíme a dopečeme ještě tak 5 až 8 minut.
    Pečená křídla
  4. Podáváme s chilli omáčkou a dalamánkem.
    Podáváme s chilli omáčkou a dalamánkem
  5. Křídla bim bam zvon
Napsat komentář pro text s názvem Kuřecí křídla bim bam zvon | Pálivá křidélka
Rychlá ryba s pikantními rajčaty | Desetiminutová večeře

Rychlá ryba s pikantními rajčaty | Desetiminutová večeře

Takhle si představuji večeři ve svižném stylu. Přípravou strávíte deset minut a jíte. Inspiroval mě Hank Shaw z kalifornského Sacramenta, kuchař a novinář, který umí dokonale připravovat zvěřinu a ryby. Jeho recept ze Simply Recipes je fakt jednoduchý, posuďte sami.

Rychlá ryba s pikantními rajčaty | Desetiminutová večeře
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Hankovu rybu jsem si mírně upravil, takže, kde Hank jen solí, přidávám ještě kmín. A do rajčat můžete nasekat červenou feferonku zbavenou semínek. S přílohou si také nemusíte dělat hlavu, buď uvaříte brambory (časově delší varianta) nebo podáváte s chlebem či dalamánkem. Pokud připravujete dětskou verzi, zapomeňte na feferonku i tabasco.
  • ChodOběd | Večeře
Porce Doba přípravy
2 osoby 2 minuty
Doba vaření
8 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 2 minuty
Doba vaření
8 minut
Rychlá ryba s pikantními rajčaty | Desetiminutová večeře
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Hankovu rybu jsem si mírně upravil, takže, kde Hank jen solí, přidávám ještě kmín. A do rajčat můžete nasekat červenou feferonku zbavenou semínek. S přílohou si také nemusíte dělat hlavu, buď uvaříte brambory (časově delší varianta) nebo podáváte s chlebem či dalamánkem. Pokud připravujete dětskou verzi, zapomeňte na feferonku i tabasco.
  • ChodOběd | Večeře
Porce Doba přípravy
2 osoby 2 minuty
Doba vaření
8 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 2 minuty
Doba vaření
8 minut
Potřebujete:
  • 400 g filetů aljašské tresky
  • 3-4 rajčata
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 1 lžičku italských bylinek
  • 1 červenou feferonku (nemusí být)
  • tabasco
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Rybí filety posolíme a okmínujeme.
    Ryby osolíme a opepříme
  2. Na rozehřátém oleji opečeme, tak 2 až 3 minuty z každé strany. Vyjmeme z pánve a dáme stranou (zakryjeme, abychom udrželi teplé).
    Opečeme na oleji
  3. Nakrájená rajčata dáme do pánve, přidáme italské bylinky a zakápneme tabaskem. Můžete přidat i nasekanou feferonku. Vše promícháme. Stačí restovat tak 2 minuty. S pánví při restování kroužíme po vařiči, aby se vytvořila omáčka.
    Restujeme zeleninu
  4. Rybu přeneseme na talíř, přidáme rajčata s omáčkou a dochutíme pepřem. Podáváme s vařenými brambory nebo dalamánkem.
    Podáváme s dalamánkem
  5. ...nebo vařenými brambory
Napsat komentář pro text s názvem Rychlá ryba s pikantními rajčaty | Desetiminutová večeře

Navigace pro příspěvky

Stránka: 1 Stránka: 2 Následující stránka
Zásady ochrany osobních údajů Používáme WordPress (v češtině).