Karamelové kuře s nakládanou okurkou | Porce z kuřecí farmy v exotickém hávu
Karamelové kuře
Trochu dlouhá doba na přípravu? Ono to není nijak pracné, jen větší část času budeme čekat na chladnutí naložených okurek. Ale ta si koneckonců můžeme předpřipravit. A pamatujte, že je dobré vařit rýži tak v  čase, abychom skončili souběžně s masem. Nemusíme potom čekat.
Porce Doba přípravy
2osoby 50minut
Porce Doba přípravy
2osoby 50minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Karamelové kuře
Nakládaná okurka
Příloha
Jak na to:
  1. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na nudličky, červenou cibuli na kolečka a česnek na jemné plátky.
  2. Připravíme si okurku. Smícháme ocet, cukr a vodu. Na mírnějším ohni vaříme za stálého míchání asi 3 minuty, aby se cukr rozpustil. Vmícháme cibulku a nakrájenou okurku a necháme vše vychladnout.
  3. Dáme si vařit rýži. Šálek rýže na 2 a půl šálku do vařící osolené vody. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 14 až 16 minut.
  4. V pánvi wok zahřejeme olej, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání opečeme. Aby se maso nejen zatáhlo, ale i opeklo. Tak asi 8 až 10 minut. Opečené maso dáme stranou.
  5. Do pánve nyní dáme nakrájenou cibuli a restujeme, aby změkla.
  6. Přidáme nakrájený česnek a vaříme ještě minutu.
  7. Vrátíme do pánve maso, přidáme sojovou omáčku a povaříme zakryté na středním ohni asi 3 minuty.
  8. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme tak 2 minuty, přidáme rybí omáčku a limetkovou šťávu. Mícháme a vaříme tak 2 minuty, aby omáčka zhoustla.
  9. Podáváme s rýží a nakládanou okurkou.