Kuře s omáčkou z bílého vína a slaninou s bůčkem
Servírujeme.
K pečenému kuřecímu řízku můžete podávat jenom chleba, ale to je trochu škoda šťávy. Takže raději brambory. Krájené na oválky a vařené s celerem, který jim dá chuť. Můžete na celer samozřejmě zapomenout, ale to by byla škoda. Brambory totiž dobře přebírají chutě přísad, se kterými jsou vařené.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
55minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Nakrájíme slaninu na kostičky a bůček na větší kousky.
  2. Slaninu opečeme na rozpálené pánvi a pak přidáme bůček, který opečeme.
  3. Bůček se slaninou vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  4. Smícháme mouku se solí, pepřem a provensálským kořením.
  5. Kuřecí prsní řízek obalíme v mouce.
  6. Obalený řízek opečeme dozlatova na tuku ze slaniny a bůčku. Opečeme, ne propečeme. Opečený řízek vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  7. Do tuku v pánvi přidáme olivový olej a orestujeme na kolečka nakrájenou šalotku, asi 5 minut, aby zezlátla a změkla.
  8. Přilijeme víno.
  9. Přilijeme kuřecí vývar.
  10. Provaříme cibulku s vínem a vývarem, po chvíli teplotu zmírníme a necháme probublávat asi 10 minut.
  11. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do zapékací misky dáme kuřecí řízek a slaninu s bůčkem.
  12. Pečeme 40 minut.
  13. Po deseti minutách pečení podlijeme a přelijeme šťávou z pánve.
  14. V závěru pečení ještě kuřecí řízek posypeme nasekanou petrželkou. A dopečeme, stačí pár minut.
  15. Hotovo, připraveno k servírování.
Příloha
  1. Brambory uvaříme spolu s kousky řapíkatého celeru, trochou soli a kmínu.