Fazolová polévka s uzeným masem | Podzimní pohlazení

Zase mám k dispozici vývar s uzené krkovice a také zbylo trochu masa. To by mohlo fungovat v polévce. Takže zeleninka a nějaké koření. Třeba provesálské. Ať si vykouzlíme vzpomínku na Středomoří.

Fazolová polévka s uzeným masem | Podzimní pohlazení
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Taková podzimní záležitost. Polévka, která zahřeje, když je třeba. A ostatně, co se zbylým vývarem, lepší ho využít než vylít. Myslím si.
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Fazolová polévka s uzeným masem | Podzimní pohlazení
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Taková podzimní záležitost. Polévka, která zahřeje, když je třeba. A ostatně, co se zbylým vývarem, lepší ho využít než vylít. Myslím si.
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Nakrájíme šalotku na drobno, česnek nasekáme. Mrkev nakrájíme nadrobno a stejně tak stonek řapíkatého celeru.
    Nakrájíme zeleninu
  2. Cibulku osmahneme na olivovém oleji. Přidáme česnek a dáme mu 1 minutu.
    Osmahneme cibulku
  3. Přidáme česnek
  4. Zalijeme trochou vývaru a povaříme asi tak 5 minut.
    Zalijeme
  5. Přidáme mrkev a celer. Přilijeme vývar, přidáme provensálské koření, na drobno nasekané chilli papričky a vaříme na mírném ohni zakryté asi 20 minut.
    Přidáme zeleninu
  6. Nakrájíme chilli
  7. Přidáme chilli
  8. Přidáme koření
  9. Přidáme koření
  10. Přidáme propláchnuté fazole.
    Přidáme propláchnuté fazole
  11. Přidáme natrhané maso. Vše povaříme na mírném ohni ještě tak 10 minut.
    Maso
  12. Přidáme maso
  13. Podáváme s nasekanou petrželkou.
    Podáváme

Zapékané fazole s klobásou | Tak trochu vzpomínka na Řecko

Jo, už jsem se tady zmiňoval, že mě v taverně Little Prince na Corfu překvapili při objednávce denní nabídky. Šel jsem tehdy odvážně do skopového, ale to nebylo nijak valné. Jenže předkrm to zachránil. Na pánvi klobása s něčím, pěkně to prskalo a bylo to fakt skvělé. Já si to pak doma upravil podle sebe. A teď zase a jinak. Takže jedeme výpravu do vzpomínek smíchanou s inspirací. Prostě jsem si řekl, že něco takového podniknu znova. A je to tady. Už proto, že mám malou litinovou pánev, které takové jídlo sluší.

Zapékané fazole s klobásou I Tak trochu vzpomínka na Řecko
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Můžete si smíchat vlastní pánev. Klobásu podle chuti a fazole třeba jenom s rajčatovou omáčkou. Dochucení je také na vaší chuti. Takže svobodně v kuchyni. Hurá! Je to rychlé, snadné, chutné.
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
40 minut
Zapékané fazole s klobásou I Tak trochu vzpomínka na Řecko
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Můžete si smíchat vlastní pánev. Klobásu podle chuti a fazole třeba jenom s rajčatovou omáčkou. Dochucení je také na vaší chuti. Takže svobodně v kuchyni. Hurá! Je to rychlé, snadné, chutné.
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
40 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Rozpálíme olej a opečeme na kolečka nakrájenou klobásu.
    Opečeme klobásu
  2. Přidáme nasekaný česnek.
    Přidáme česnek
  3. Přidáme hned nakrájenou jarní cibulku a vše orestujeme.
    Přidáme jarní cibulku
  4. Fazole i se šťávou přidáme ke klobáse a promícháme.
    Přidáme fazole
  5. Přidáme provensálské koření, mírně osolíme (pozor, klobása už je solená!) a opepříme. Chvilku ještě provaříme a pak dáme do trouby předehřáté na 190-200°C. Pečeme 30 minut.
    Přidáme koření
  6. Podáváme. Můžete si k tomu dát dalamánek, toast nebo nechat tak. Každopádně si pochutnáte.
    Podáváme

Plněná paprika bavorskou klobásou

Naplněné papriky čímkoli tady také máme. Jsou nejrůznější možnosti čím je plnit. Tak je pěkně zkouším a pořád mi chutnají. Jasně, že už jste asi ochutnali papriky plněné orzo, taliány, a dalšími variacemi, které najdete natomto webu.

Plněná paprika bavorskou klobásou
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Papriky, to je pokušení. Tak si ho pojďte se mnou vychutnat. Nebudete litovat.
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Plněná paprika bavorskou klobásou
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Papriky, to je pokušení. Tak si ho pojďte se mnou vychutnat. Nebudete litovat.
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Klobásky a mortadella.
    Klobása a mortadela
  2. Z klobás vymačkáme masovou směs, mortadellu nakrájíme na kousky.
    Nakrájíme
  3. Nakrájíme nadrobno žampiony a přidáme do masové směsi.
    Nakrájíme žampiony
  4. Nasekáme česnek a smícháme klobásovou směs se salámem a vejcem. Přidáme česnek.
    Nasekáme česnek
  5. Přidáme rohlík nakrájený na kostičky.
    Nakrájíme rohlík
  6. Směs dobře prohněteme.
    Vyčistíme papriky
  7. Přidáme provesálské koření a promícháme.
    Přidáme koření
  8. Papriky zbavíme vršků a vnitřku.
    Plníme papriky
  9. Naplníme papriky masovou směsí. Dáme do zapékací misky, kam už jsme dali máslo.
    Do misky přidáme máslo
  10. Zalijeme vývarem.
    Přilijeme vývar
  11. Zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté toruby na 200 °C péct asi 30 minut. Alobal pak sejmeme a ještě chvíli pečeme, tak asi 5 až 8 minut.
    Zakryjeme alobalem
  12. Hotovo.
    Upečeme
  13. Tentokrát bez přílohy, jen obložené plátky okurky.
    Podáváme

Těstoviny s kuřecím masem | Rychlá večeře

Měl jsem v plánu dát tomuhle receptu jméno zajímavější, ale protože by se mohli objevit strážci pokladu a jistě by vznikla malá diplomatická válka, upouštím od jména Provensálské těstoviny. Nabízelo se to ohledně použití provensálského koření, ale obejdu se i bez toho. Můžete tomuhle receptu říkat třeba Cherry těstoviny, Citronové těstoviny, jak libo.

Těstoviny s kuřecím masem | Rychlá večeře
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Je to další improvizace na oblíbené téma: těstoviny a kuře. Co s tím?
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Těstoviny s kuřecím masem | Rychlá večeře
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Je to další improvizace na oblíbené téma: těstoviny a kuře. Co s tím?
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Kuřecí řízky vložíme do mikrotenového sáčku, přidáme provenálské koření, osolíme a zalijeme lžící oleje. Dobře promneme a dáme na chvíli do chladu. Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
  2. Rozpálíme olej s máslem, přidáme snítku rozmarýnu a opečeme řízek z každé strany tak 5 minut. Dáme stranou.
    Opečeme kuřecí řízek
  3. Do pánve dáme nasekaný česnek a orestujeme, aby ovoněl. Přidáme ještě granulovaný česnek, pokud je slabý ten, který jsme použili.
    Přidáme granulovaný česnek
  4. Zalijeme smetanou. a přidáme parmezán. Provaříme a přimícháme penne. Osolíme a opepříme.
    Zalijeme smetanou
  5. Přidáme citronovou kůru. Promícháme.
    Přidáme citronovou kůru
  6. Přidáme parmezán. Dobře promícháme.
    Přidáme parmezán
  7. Osolíme a opepříme.
    Osolíme a opepříme
  8. Podáváme penne s nakrájeným řízkem, zdobené rozčtvrcenými cherry rajčaty.
    Podáváme