Kuřecí kebab | Snadno a rychle
Kuřecí kebab
Dobrá, zase něco tak nějak rychlého. Můžete klidně nasadit kuřecí prsa, bude to stejné, jen zase podléhám tlaku, že prsní řízky jsou moc suché. Když je při tom marináda, určitě se povedou i prsíčka. Na stehenních řízcích nechávám trochu tuku, odříznu jen opravdu přebytečné. Bambusové špejle je dobré namočit aspoň na hodinku do vody, lépe se pak z nich masíčko dostává.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut + marinování
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut + marinování
Doba vaření
10minut
Jak na to:
  1. Připravíme si všechno potřebné. Koření smícháme.
  2. Dáme maso pokrájené na kousky do boxu, zasypeme kořením, přidáme petržel a zalijeme olejem. Zakapeme šťávou z půlky citronu. Uzavřeme, protřepeme a dáme do chladu. Tak aspoň na hodinku.
  3. Teď jsem přistižen při recyklaci. Jasně, můžete mít jakýkoliv umělohmotný box, který se dá uzavřít. Při marinování je dobré občas boxem zařást, převrátit ho naruby a tak. To by se bez víčka dělalo mizerně. Marinujeme minimálně hodinu, když přes noc, tím lépe, protože chutě se víc propojí.
  4. Na namočené bambusové špejle navlékneme maso.
  5. Dáme pod gril tak na 5 až 6 minut. To platí pro gril v troubě. Máte-li gril tak to samozřejmě dáte na gril, že jo?!
  6. Pak špejle s masem obrátíme a grilujeme z druhé strany. Tak 5 minut.
  7. Podáváme s omáčkou nebo oblíbeným dipem.