Treska se řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. Má o tom svědčit o tom i fakt, že jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí. Kolik asi tak u nás? Nevím. Ale fish and chips je pověstné. Kulinářské možnosti této ryby objevili lidé už před mnoha staletími, neboť treska byla takříkajíc víceúčelová. Už ji tady máme. Treska na másle s petrželovou natí a citrónem je další z možností. Nebo další tady. Zkusme to.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoy
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoy
10minut
Doba vaření
15minut
„Po mlynářsku“ si můžeme také jednoduše přeložit, že rybu vyválíme v mouce. A to je celá paráda. Takže tady máme aljašskou tresku, kterou ulovili v severozápadním Tichém oceánu vlečnými sítěmi. Co na hejna tresek je past. A ta naše treska tedy urazila docela velkou vzdálenost než přistála na Žižkově, kde jsem ji ulovil a pak vlekl bez sítě. Ano, dělám si legraci, je to jen hříčka, protože tahle treska na talíři má 360 gramů. Ale v tom nákupu toho bylo přece jen víc...
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoy
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoy
10minut
Doba vaření
15minut
„Po mlynářsku“ si můžeme také jednoduše přeložit, že rybu vyválíme v mouce. A to je celá paráda. Takže tady máme aljašskou tresku, kterou ulovili v severozápadním Tichém oceánu vlečnými sítěmi. Co na hejna tresek je past. A ta naše treska tedy urazila docela velkou vzdálenost než přistála na Žižkově, kde jsem ji ulovil a pak vlekl bez sítě. Ano, dělám si legraci, je to jen hříčka, protože tahle treska na talíři má 360 gramů. Ale v tom nákupu toho bylo přece jen víc...
Porce ryby v ní obalíme, přebytečnou mouku oklepeme.
Na velké pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme porce ryby, které z každé strany dobře opečeme. Po opečení je dáme stranou a uchováme v teple.
Pánev vytřeme papírovými ubrousky. Zbylé máslo zprudka zahříváme, až začne zlátnout. Přimícháme petrželovou nať.
Zakapeme citronovou šťávu.
Směsí přelijeme ryby. Podáváme, zdobíme kolečky citronu a petrželovou natí. A k tomu ještě přidáme vařené brambory.
Tentokrát je to večeře pro jednoho, ale pokud jste skrovnější jedlíci, dá se počítat s večeří pro dva. Stačí. Každého napadne, že stačí násobit počtem strávníků a všechno klapne úplně stejně.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Tohle je večeře pro ty, kteří se s jídlem nechtějí dlouho crcat, ale chtějí si pochutnat. Stačí mít vykuchaného duhového pstruha třeba z chovu v Itálii, český česnek a tymián, a ještě anglickou slaninu. Šup šup a je hotovo.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Tohle je večeře pro ty, kteří se s jídlem nechtějí dlouho crcat, ale chtějí si pochutnat. Stačí mít vykuchaného duhového pstruha třeba z chovu v Itálii, český česnek a tymián, a ještě anglickou slaninu. Šup šup a je hotovo.
Duhový pstruh na anglické slanině | Večeře jako víno
Další reminiscence na pobyt u moře. Krevety mi omohou navodit tu atmosféru, pohodovou, jak jinak. Už tu máme krevety a špagety a zase další pochutnání. Najdete tu ještě další a další. Ale jedeme dál. No zalistujte si třeba na těchto stránkách ještě o něco víc.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Takže znova a jinak. Ještě jednodušeji. Ale stejně chutně jako ty zmiňované recepty. Pochutnejte si i tentokrát.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Takže znova a jinak. Ještě jednodušeji. Ale stejně chutně jako ty zmiňované recepty. Pochutnejte si i tentokrát.