Květákové karbanátky se sýrem | Luisina chuťovka z Louisiany
Podáváme s bramborovou kaší
Je to taková mňamka pro vegetariány, ale pochutnají si i masožravci, když na chvilku zapomenou na flákotu.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
20minut
Jak na to:
  1. Květák rozebraný na růžice povaříme v osolené vodě do měkka. Tak 8 minut.
  2. Rozmačkáme vidličkou, pokud chcete jemnější hmotu, můžete nasadit robot. Mírně opepříme.
  3. Ano, rozmačkáme úplně na padrť.
  4. Přidáme vejce a nakrájenou jarní cibulku.
  5. Dobře promícháme a vytvoříme hmotu.
  6. Přidáme nastrouhaný jadel.
  7. Přidáme cajunské koření.
  8. Přidáme mouku.
  9. Dobře promícháme a vytvoříme hmotu.
  10. Vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
  11. Placičky opečeme v dobré vrstvě oleje. Tak 5 minut z každé strany.
  12. Opečeme z obou stran.
  13. Podáváme s bramborovou kaší s kouskem másla, zdobené nasekanou jarní cibulkou.
Poznámky k receptu

Také k tomuto receptu je VIDEO