Mušle na víně |Slávky jako v Řecku, udělejte si doma pecku
Byla to taková moje vlastní výzva, mušle na víně. Když jsem je ochutnal v Řecku, bylo jasné, že počáteční nedůvěru brzy zlomím. Obavy, že se to nepovede byly menší než z toho, že když se to nepovede, můžete z toho mít problémy. Ale neděste se jako já, mušle neboli slávky jedlé si klidně dopřejte. Je to jednoduché, rychlé a efektní. Tenhle recept už vychází ze zkušenosti, takže ingredience se mírně liší.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
12minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Nakrájenou šalotku s česnekem na plátky orestujeme na oleji. Stačí tak 5 minut. Zprvu jen restujeme šalotku! V závěru přidáme česnek, aby vše rozvoněl. Pozor dlouhé restování způsobí, že česnek zhořkne.
  2. Do orestované šalotky vložíme mušle.
  3. Zalijeme bílým suchým vínem a vaříme 5 až 7 minut, zakryté. Správně by už teď měla být s mušlemi i nasekaná petrželka. Na fotce chybí, ale přidejte ji.
  4. POZOR! Tyhle mušle neservírujte, musí z kola ven, neotevřely se při vaření! Ani se je nepokoušejte otvírat, prostě je vyhoďte.
  5. Hotovo. Můžeme servírovat. Mušle přendáme do talíře a zalijeme omáčkou.
  6. Slávky na víně s bagetou. Vzpomínka na Řecko. Dobrou chuť!