Opravdu dlouhý guláš | Zkouška nervů
Dlouhý guláš s knedlíkem
A nebudu se tentokrát trápit se zakázanými ingrediencemi. To bychom se nikdy nikam nedostali. Takže povolávám rajčatové pyré. Ale všechno budeme dělat pomaloučku. Když guláš zbyde, ať se někdo v Evropě staví na hlavu, je ještě lepší. A pokud už moc masa nezbylo, stačí opéct na kolečka nakrájený párek na sádle a přidat ke guláši. Můžeme pak ještě přidat vývar (máte-li), třeba zeleninový. A servírovat s chlebem nebo těstovinami. No, guláš se dá vyuřít až do poslední mrtě.
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Doba vaření
180minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Nakrájíme cibule.
  2. Na rozpuštěném sádle (polovinu si necháme pro maso) restujeme velice pomalu, tak 15 minut. Neustále mícháme.
  3. Na sádle opečeme maso.
  4. Pořádně ze všech stran, aby maso zešedlo.
  5. Nakrájíme papriku na kolečka.
  6. Do restované cibule přidáme maso i se šťávou.
  7. Přidáme mletou papriku. A zalijeme vodou nebo vývarem, tak, aby se maso mohlo dusit. Necháme mírně vařit zakryté asi 15 minut.
  8. Přidáme zeleninovou papriku.
  9. Česnek nakrájíme na plátky nebo nasekáme.
  10. Česnek přidáme do guláše.
  11. Otevřeme si plechovku s rajčatovým pyré.
  12. Pyré pak přidáme do guláše. Doplníme vodou nebo vývarem podle potřeby, zakryjeme a dusíme na mírném ohni určitě dvě hodiny. Občas promícháme, aby se nám guláš nepřichytil.
  13. Opepříme.
  14. Přidáme majoránku.
  15. Ještě zakryjeme a asi půl hodiny mírně provaříme a necháme stát.
  16. Podáváme s knedlíkem a kroužky cibule.