Přírodní vepřový řízek šup šup | Rychlovka na domácí piknik nebo oběd
Přírodní vepřový řízek.
Je to brnkačka, řeknete. Jo, je. Ale, když chcete mít řízek měkkoučký, chce to trochu péče. Dělávám ho, ale tentokrát jsem omrknul fintu se dvěma pánvemi, to já taky rád. Takže, jdeme na to. Jedna pánev s mřížkou na vařič, ta druhá, plochá grilovací, do trouby. Ale pokud zrovna nemáte takovou vychytávku jako já, zvládnete to i s jednou pánví. Nebo si tu druhou nahradíte pekáčkem, to by také šlo.
Porce Doba přípravy
3osoby 12minut
Porce Doba přípravy
3osoby 12minut
Doba vaření
12minut
Jak na to:
  1. Řízky naklepeme, posolíme, popepříme a posypeme sušeným česnekem. Necháme pak chvíli ležet, dejme tomu 10 minut by mohlo stačit. Ale, když se zakecáte, nevadí.
  2. Řízky poprášíme hladkou moukou.
  3. Na grilovací pánvi rozpustíme olej a máslo. Opečeme řízky z obou stran, 2 až 3 minuty.
  4. Na suchou grilovací pánev, kterou jsme si předehřáli v troubě na 230 °C přendáme řízky a opékáme 3 až 4 minuty z každé strany.
  5. Podáváme s chlebem.