Slaninové kuře se zelenými fazolkami | Vše v jedné pánvi
Kuře se slaninou
Potřebujeme jenom jednu pánev, takže další výhoda. Ale není to žádný eintopf!
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Plátky anglické slaniny nakrájíme na menší kousky a na rozpálené pánvi opečeme. Slaninu vyjmeme z pánve.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na delší „hranolky“, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi dozlatova z každé strany. Kuřecí maso dáme stranou.
  3. Jemně nakrájenou šalotku orestujeme v pánvi. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme tak půl minuty.
  4. Přidáme víno, vývar a tymián, promícháme.
  5. Přidáme zelené fazolky, snížíme teplotu a vaříme tak asi 5 minut. Vrátíme do pánve kuřecí kousky a opečenou slaninu.
  6. Podle chuti můžeme ještě dosolit. Promícháme a zakryjeme. Po 5 minutách poklici na straně podložíme, aby mohla unikat pára a necháme ještě 5 minut mírně vařit, aby se omáčka trochu redukovala.
  7. Podáváme s rýží.