Špekáčky na černém pivě s cibulí
Podáváme s kečupem a hořčicí
Můžete sáhnout po velkých špekáčcích, nebo volit i ty klasické, které jsme si opékali na klacku u táborového ohně nebo někde na zahrádce.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
50minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na kolečka nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme k cibuli ještě nakrájenou papriku a chvíli restujeme.
  3. Na zeleninu položíme špekáčky, do kterých jsme napříč udělali mělké zářezy z obou stran.
  4. Zalijeme černým pivem a přivedeme k varu.
  5. Necháme mírně probublávat, aby se tekutina redukovala. Vaříme tak 35 až 45 minut.
  6. Pak z pánve vyndáme cibuli s paprikou a opečeme samotné špekáčky z obou stran. Tohle je úkol pro litinu nebo pánev se silným dnem.
  7. Za pár minut je hotovo.
  8. Podáváme s hořčicí a kečupem. Jako přílohu můžete zvolit vícezrnnou bagetku, dalamánek nebo chleba.