Bude to trochu netradiční. Pečení v kastrolu. Protože potřebuju vrstvit a pro dva je to tak, že se k tomu hodí právě kastrol. Díky poklici z Tescomy, která je z odolného skla a žáruvzdorného silikonu. Trochu sice změní barvu, ale vydrží to.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
90minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
90minut
Je to takové lego, prostě skládačka, která nemá chybu.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
90minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
90minut
Je to takové lego, prostě skládačka, která nemá chybu.
Chodil jsem kolem řezníka, kde pořád nabízeli uzené ocásky. Protože to nějak viselo ve vzduchu, tak jsem se nakonec zastavil. Málem jsem nepochodil. Zbyl na mě jeden kousek, ale to pro dva může stačit. A už se to chystá. K ocáskům je třeba dobrý rajčatový salát, třeba.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
240minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
240minut
Chce to hlavně výdrž. Čtyři hodiny, jsou čtyři hodiny. Ale za tu dobu udělá černé pivo karamelizační kouzlo. Ale pak už se můžete pustit do skvělé bašty. Jo, nezapomeňte na ten rajčatový salát, hodí se k tomu, stejně jako čerstvý chléb.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
240minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
240minut
Chce to hlavně výdrž. Čtyři hodiny, jsou čtyři hodiny. Ale za tu dobu udělá černé pivo karamelizační kouzlo. Ale pak už se můžete pustit do skvělé bašty. Jo, nezapomeňte na ten rajčatový salát, hodí se k tomu, stejně jako čerstvý chléb.
Ocásky si necháme nasekat nebo je při troše štěstí rozdělíme doma. Šlo to.
Dáme maso do pekáče, přidáme koření.
Cibule nakrájíme na měsíčky a přidáme k masu. Zalijeme pivem. Dáme do trouby předehřáté na 150 až 160 °C a pečeme 4 hodiny. Občas přeléváme vypečenou šťávou s pivem.
V polovině pečení maso obrátíme, případně podlijeme trochou vody. Nenechte ocásky zcela na suchu.
Nemusíte si dělat doma hospodu, takhle to určitě není myšleno. Ale vepřová žebírka jsou prý hitem hospod. Koupíte nejlevnější maso, opečete a pak ho prodáte skoro tak draze jako steak z hovězího. Jenže tento koncept funguje jen tehdy, když si víte dobře rady s přípravou. Ovšem záleží na marinádě. Tak tady můžete být trochu v pasti, protože složení je libovolné. Prostě podle chuti. Smícháte kečup s hořčicí, přidáte med, grilovací koření a pivo, osolíte, opepříte a máte základní chuť hotovou. Tak nějak to tvrdí šéfkuchař Petr Andert z restaurace Koley. Jo, dávám mu za pravdu.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
135minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
135minut
U řezníka nápisem na fasádě mě nalákali. Masitá vepřová žebírka. No, nekupte to. Plochá žebra, která se dají obírat jako za středověku. Chytnete do ruky a okusujete. Tentokrát na marinádu smícháme rajčatovou passatu s hořčicí, přidáme med, grilovací koření a pivo, osolíme, opepříme, worchestr a trochu granulovaného česneku. Jo, aby to bylo pestřejší, ještě si v marinádě zahrála chilli omáčka se zázvorem. Jo, to pivo by mělo být černé.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
135minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
135minut
U řezníka nápisem na fasádě mě nalákali. Masitá vepřová žebírka. No, nekupte to. Plochá žebra, která se dají obírat jako za středověku. Chytnete do ruky a okusujete. Tentokrát na marinádu smícháme rajčatovou passatu s hořčicí, přidáme med, grilovací koření a pivo, osolíme, opepříme, worchestr a trochu granulovaného česneku. Jo, aby to bylo pestřejší, ještě si v marinádě zahrála chilli omáčka se zázvorem. Jo, to pivo by mělo být černé.
Přidáme chilli, trochu grilovacího koření a granulovaný česnek.
Přidáme med. Vše dobře promícháme.
Zalijeme černým pivem. Tak, aby se vytvořila marináda. Zbytek piva si odložete na pozdější překévání pečených žebírek.
Připravíme si žebra, ta uzená jdou rozříznout nožem.
Žebírka dáme do umělohmotného boxu a zalijeme marinádou. Uzavřeme dáme do chladu tak 2 hodiny.
Žebírka naskádáme do pečící misky. Dáme do trouby předehřáté na 135 °C. Pečeme 60 minut. Pak žebra otočíme a zvýšíme teplotu na 150 °C. Podlijeme trochou černého piva. Pečeme ještě 30 minut. Pak znovu otočíme a pečeme ještě 30 minut.
Pak ještě přelijeme černým pivem a pečeme 15 minut při teplotě 190 °C.