Treska se zelenými fazolkami a pečenými bramborami | Lehce jako v rybářské vísce
Pečená treska s brambory a zelenými fazolkami
Ale o to teď nejde, že jo? Chceme se lehce najíst a ryba je vlastně takové postní jídlo. Zelené fazolky jsou fantastická záležitost a pečené brambory nemají chybu. Tak jdeme na to.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
40minut
Jak na to:
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Opepříme, osolíme a zalijeme tak lžící oleje. Promícháme.
  2. Troubu předehřejeme na 190 °C. Bramborové plátky rozložíme na pečicí papír a zastříkneme olejem. Dáme do trouby a pečeme 40 minut.
  3. Tresku osolíme, opepříme a mírně poknímujeme. Zastříkneme olejem.
  4. Pečené brambory dáme stranou.
  5. Tresku rozložíme na pečicí papír na druhém plechu a zastříkneme olivovým olejem.
  6. Tresku pečeme 10 minut.
  7. Tresku přidáme k bramborám a přidáme zelené fazolky. Zastříkneme olejem, citronovou šťávou, přisolíme a případně dochutíme pepřem. Dáme péct do trouby na 10 minut.
  8. Pečená treska s brambory a zelenými fazolkami.
  9. Podáváme.