Zapečená uzená makrela | Pelikánova miska
Tenhle recept dělávám tak nějak improvizovaně. Je to jednoduché jídlo, které zmákne každý.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
50minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Brambory vaříme ve slupce asi 10 minut, pak oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Papriky nakrájíme napříč na proužky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Makrely zbavíme hlav, páteře a kůže. Opatrně maso po kouskách oddělíme.
  2. Misku vymažeme máslem.
  3. Poklademe první vrstvu brambor.
  4. Poklademe vrstvu masa makrely.
  5. Přidáme trochu kořenící směsi na ryby.
  6. Potom poklademe vrstvu z cibule a paprik.
  7. Na cibuli přidáme další vrstvu brambor. Opepříme.
  8. Vejce rozšleháme ve smetaně, kterou ještě osolíme a opepříme, podle chuti, samozřejmě. Přidáme ještě granulovaný česnek, tak 2 lžičky.
  9. Dáme misku do trouby předehřáté asi na 230 °C. Pečeme 10 minut.
  10. Vejce rozšlehané ve smetaně nalijeme na poskládané brambory, cibuli a makrelu.
  11. Vrátíme do trouby a pečeme tak 40 minut.
  12. Hotovo.
  13. Můžeme podávat.
  14. Dobrou chuť.
Poznámky k receptu

Použité koření: