Chickpea soup with tomatoes and sausage, tedy spíše párkem | Chuťový pozdrav z Montrealu
Cizrnová s rajčaty
Máme na výběr. V receptu je několik ingrediencí, které můžeme vynechat a přece se neochudíme o dobrou chuť. Pravda, avokádo někdo v polévce zrovna nemusí, tak proč se trápit. Zakysaná smetana, to už je jiná. Ostatně ke slovu přichází jako třešínka na dortu, takže kopeček na talíři při servírování oživí vzhled (a zjemní chuť). A když už chcete zdobit, přihoďte listovou petržel. Jen tak pro oko, třeba.
Servings Prep Time
4osoby 12minutes
Servings Prep Time
4osoby 12minutes
Cook Time
40minutes
Need:
How do you:
  1. Připravíme si vše, What we need.
  2. Na oleji rozpáleném na střední teplotě opečeme na kolečka nakrájené párky. Jakmile začnou chytat barvu, přidáme nadrobno nasekaný česnek, promícháme a minutu opékáme dál.
  3. Přidáme nakrájenou papriku a chilli papričku a kmín. Promícháme a restujeme asi 2 minuty. Pamatujte na ten česnek, nesmí se spálit, jinak zhořkne.
  4. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou.
  5. Přidáme scezenou cizrnu.
  6. Přilijeme vývar.
  7. Promícháme a přivedeme k varu. Jakmile se polévka vaří, snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 30 minutes.
  8. Podáváme se zakysanou smetanou a na kostičky nakrájeným avokádem.