Vstupujeme do téže řeky a stejně je to jiné. Karbanátky tu máme takové tradiční a pak ještě v červené omáčce nebo také se sýrem. Tak přidáme další, třebaže výčet nebyl celý…
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
10 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 red onion
- 3 cloves garlic
- 400 g mletého masa > mix vepřového a hovězího
- 100 ml mléka
- 2 plátky toastového chleba
- 1 egg
- salt
- pepper
- 2 lžičky majoránky
- 3 lžičky dijonské hořčice
- strouhanku > na obalení
- 2 lžíce hladké mouky
- Toastový chléb nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout.
- Cibuli nakrájíme najemno. Česnek nasekáme. Do mísy dáme maso, přidáme sůl a pepř.
- Přidáme vejce.
- Přidáme cibuli a česnek.
- Přidáme mouku...
- ... a toastový chléb, který jsme vyždímali. Toss.
- Přidáme majoránku. A zase promícháme.
- add mustard. A vše prohněteme. Nejlépe rukou.
- Dobře promícháme do kompaktní hmoty.
- Z masové hmoty vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
- Smažíme na rozpáleném oleji.
- Z obou stran, It is clear.
- Karbanátky přesuneme na ubrousky a necháme okapat.
- Serve with mashed potatoes.
Pečené koleno | Žižkovská variace
Nějak jsem si usmyslel, že bude pečené koleno. Průzkum videí jak se to dělá mi rozsekal představy na maděru. Každý způsob by se hodil, jenže si to srovnejme. Čas a dostupné ingredience. A také složitost. Naložit nebo nenaložit. Na týden nebo tři hodiny? Vařit nebo jen osmažit? Všichni aktéři, kteří ve videích vystupovali jsou hrdinové. Já nepotřebuji být hrdinou, ale chci být také úspěšný. Někteří aktéři to fakt prožívali, jako by prodávali instantní vody na Sahaře. Ti z výběru odpadli. Ale stejně inspirovali. Já se jim nesměju, jen mě trochu děsili svým projevem. Ale to už je jiná věc.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
100 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1200 g vepřového zadního kolene
- 1 red onion
- 2 kuchyňské cibule
- 1 palice garlic > čerstvého
- 1 lžičky smoked paprika
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 spoon hořčice
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2-3 lžíce oleje nasmažení
- 1 spoon thyme
- jalovec
- 500 ml ale,,cs,this someone can throw at his head,,cs,the,,fr,By addition across sausages on beer in & nbsp; this country they are doing the same verve as roast sausages on campfire,,cs,They are different,,cs,but quite similar recipes,,cs,he already,,sk,the one I,,cs,But this does not add another & nbsp; a different kind,,cs,beer keg,,cs,it is as they say little prasárnička,,cs,Nothing delete the Hilton or & nbsp; and,,cs,But I do not cook for Hilton,,cs,So we can enjoy,,cs,Michelin star not need,,cs,It would not land,,cs,rural sausages,,cs,butcher says,,,cs,It is gluten-free,,cs,tomatoes with juice,,cs
- snítky thyme
- sníkry rozmarýnu
- Kůži kolena nařízneme několika směry.
- Do zářezů vpravíme sůl...
- ... a rozmarýn. Buď větvičky nebo jen ten sušený, když je nouze.
- Přikryjeme a necháme tak aspoň dvě nebo spíš tři hodiny odležet. Nebo i přes noc.
- Prepare the marinade. Smícháme uzenou papriku, černý mletý pepř, hořčici a 2 lžíce slunečnicového oleje. mix well.
- Na pánvi rozehřejme olej a opečeme koleno. So 5 minutes each side.
- Cibule nakrájíme tak na čtvrtiny až osminy.
- Do pánve po opékání kolene vložíme nakrájené cibule.
- Opečeme tak asi 3 minuty.
- Koleno vložíme do pekáče.
- Přidáme osmahnutou cibuli. Rovnoměrně obložíme, můžete vsunout i pod koleno.
- Koleno ze všech stran pomažeme marinádou z paprikou a pepřem. Pěkně zajedeme i do zářezů.
- Přidáme rozmarýn, větvičky jsou lepší. Můžete přidat i snítky tymiánu. Tady už máme čerstvé bylinky, uložení kolena přes noc dalo šanci je obstarat.
- Přidáme stroužky česneku.
- Přidáme několik kuliček jalovce.
- Zalijeme pivem.
- Zakryjeme fólií. Je lepší dát dvojitou.
- Put in the oven preheated to 220 ° C and bake 60 minutes.
- Odkryjeme a koleno převrátíme.
- Pečeme zakryté při 220 °C ještě tak 20 until 30 minutes.
- Odkryjeme a pečeme asi 10 minut při teplotě 230 °C, to form a crust.
- Přendáme na talíř....
- a zakryjeme fólií ještě necháme odpočinout na 15 minutes.
- Finished. Serve with bread, křenem a hořčicí.
Vietnamese pork kebabs | We'll give it
Chcete si udělat kebab trochu jiný než Turci nebo ti týpci ve fastfoodových stáncích u stanic metra? Zkusíme něco z Vietnamu. Až tam se zatoulala inspirace střední Ásie. But it is logical, že maso umelete a spojíte s místními surovinami. Tak možná vznikla variantu kebabu ve Vietnamu.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Need: |
- 460 g vepřového mletého masa
- 1/2 šálku corn bread crumbs
- 5 cloves garlic > rozdrtíme a nasekáme
- 2 šalotky > nakrájíme nadrobno
- 2 lžíce fish sauce
- 125 g rýžových nudlí
- 1/2 šálku vietnamské omáčky na jarní závitky
- 1/3 šálku citronové šťávy
- 1/4 ledového salátu
- 1 šálek mint > nasekáme
- 1 šálek koriandru > nasekáme
- pepper
- salt
- Připravíme si na špízy maso, šalotku, česnek a rybí omáčku.
- Do masa přidáme česnek.
- Šalotku.
- Strouhanku. Všechno propracujeme rukama. Ochutíme trochou pepře a soli.
- Přidáme lžíci rybí omáčky a dobře zapracujeme. Směs dáme na chvíli do chladu.
- Z masové směsi kolem špejle vytvarujeme špízy.
- Předehřejeme lehce olejem namazanou pánev na stření teplotu. Pokud máte gril nebo grilovací pánev, jistě jídlo bude efektnější.
- Špízy opékáme tak 8 until 10 minutes, dokud nebudou propečené. Při pečení je otáčíme, aby se propekly rovnoměrně.
- Rýžové nudle vložíme do vroucí vody a vaříme 6 minutes.
- Mezitím nakrájíme zelí.
- Nasekáme koriandr a mátu.
- Přendáme nudle do mísy a přidáme rybí omáčku.
- Přilejeme citronovou šťávu.
- Přidáme omáčku na jarní závitky.
- Přisypeme nakrájený salát.
- gently mix,,cs,h file with vegetables P1020632,,cs,Return to pan file,,cs,file is zeleninou and P1020633,,hr,Serve sprinkled with chopped parsley leaves or chopped spring onions,,cs,fillet with vegetables,,cs,P1020645,,zh-CN,The recipe is also VIDEO,,cs.
- Přidáme ještě nasekané bylinky.
- Dobře jemně promícháme s nudlemi.
- Podáváme se špízy.
Rychlá česnečka | Metodou CDD
Požadavek byl jasný a překvapivý. Udělej nějakou polévku. Takže vaříme z toho, co dům dal. Je to metoda CDD, v restauraci bych si nic takového neodvážil nabídnout, ledaže by se to jmenovalo jako Specialità di vita nebo tak nějak. Dalibor se naučil hrát na housle, já zkouším polévku. Inspirovala mě Kateřina Kamberská svou Uzenou česnečkou s celestýnskými nudlemi. Nudle v téhle polévce nečekejte, ale zaujalo mě, že do česnečky Kateřina přidává lžičku uzené papriky. Ale jinak si můžete se mnou udělat uzenou česnečku or kuřecí ostrou česnečku. Ale třeba i česnečku s kančí klobásou.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1000 ml vývaru z vepřového masa
- 50 g uzené pancety koupené v Delmartu jako kostičky
- 1 paprikovou klobásu
- 1 nožičku párků
- 8 cloves garlic
- 1 zelenou papriku
- 2 potatoes
- Bay leaf
- celý černý pepř
- 1 spoon sladké uzené papriky
- Základní suroviny.
- Brambory nakrájíme a vložíme do ještě chladného vývaru. A přivedeme k varu.
- Přidáme kostičky pancety, abychom umocnili sílu vývaru. A také to dobře vypadá na talíři, a hlavně chutná.
- Přidáme bobkový list a kuličky pepře.
- Nasekáme česnek, opravdu hodně, protože je to přece česnečka.
- Nakrájíme klobásu i párek.
- Slice peppers.
- Přidáme uzenou papriku. Jestli jste to nikdy nedávali do česnečky, děláte trochu chybu.
- Simmer, bramborám by to mělo i s dalším vařením stačit.
- Do polévky dáme uzeniny.
- Add chopped peppers.
- Česnek samozřejmě přidáme také.
- Vaříme na středním plameni.
- Na závěr zvýšíme teplotu a necháme pár minut vařit.
- Finished.