Tím dovětkem jsem to přehnal. Rychlost stačí, pokud nesnášíte ostré, myslím, že se můžete vyhnut i zběsilosti a vynechat feferonku.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
- Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na al dente. Česnek nakrájíme na plátky a feferonku napříč, tak na kolečka. Předtím ji ale zbavíme zrníček. Osmahneme v rozpáleném oleji.
- Do pánve se česnekem a feferonkou přidáme uvařené špagety a dobře promícháme, aby se k nim dostal i voňavý olej. Chvíli ještě prohřejeme.
- served.

meatballs | No one is short for you
We enter the same river and it's still different. We have meatballs here so traditional and then some more in red sauce nebo také with cheese. So let's add another one, although the list was not complete…
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
10 minutes |
|
|
This time we will try red onion to make it special and Dijon mustard will also play its part. And another change. Everyone puts rolls in the meatballs, it will also work with toasted bread.
This time we will try red onion to make it special and Dijon mustard will also play its part. And another change. Everyone puts rolls in the meatballs, it will also work with toasted bread. |
Need: |
1
red onion
3 cloves
garlic
400 g
mletého masa > mix of pork and beef
100 ml
mléka
2 plátky
toastového chleba
1
egg
salt
pepper
2 lžičky
majoránky
3 lžičky
dijonské hořčice
strouhanku > for wrapping
2 lžíce
hladké mouky
Units:
-
Cut the toasted bread into cubes and cover with milk. Let it soak.
-
Cibuli nakrájíme najemno. Česnek nasekáme. Put the meat in a bowl, add salt and pepper.
-
Přidáme vejce.
-
Add onion and garlic.
-
Add flour...
-
... and toasted bread, which we wrung out. Toss.
-
Přidáme majoránku. And mix again.
-
add mustard. And we will bend everything. Preferably by hand.
-
Mix well into a compact mass.
-
We make patties from the meat mass, které obalíme ve strouhance.
-
Fry in hot oil.
-
Z obou stran, It is clear.
-
Transfer the meatballs to napkins and let them drain.
-
Serve with mashed potatoes.

Baked knee | Žižkov's variation
Nějak jsem si usmyslel, že bude pečené koleno. Průzkum videí jak se to dělá mi rozsekal představy na maděru. Každý způsob by se hodil, jenže si to srovnejme. Čas a dostupné ingredience. A také složitost. Naložit nebo nenaložit. Na týden nebo tři hodiny? Vařit nebo jen osmažit? Všichni aktéři, kteří ve videích vystupovali jsou hrdinové. Já nepotřebuji být hrdinou, ale chci být také úspěšný. Někteří aktéři to fakt prožívali, jako by prodávali instantní vody na Sahaře. Ti z výběru odpadli. Ale stejně inspirovali. Já se jim nesměju, jen mě trochu děsili svým projevem. Ale to už je jiná věc.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
100 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1200 g vepřového zadního kolene
- 1 red onion
- 2 kuchyňské cibule
- 1 palice garlic > čerstvého
- 1 lžičky smoked paprika
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 spoon hořčice
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2-3 lžíce oleje nasmažení
- 1 spoon thyme
- jalovec
- 500 ml ale,,cs,this someone can throw at his head,,cs,the,,fr,By addition across sausages on beer in & nbsp; this country they are doing the same verve as roast sausages on campfire,,cs,They are different,,cs,but quite similar recipes,,cs,he already,,sk,the one I,,cs,But this does not add another & nbsp; a different kind,,cs,beer keg,,cs,it is as they say little prasárnička,,cs,Nothing delete the Hilton or & nbsp; and,,cs,But I do not cook for Hilton,,cs,So we can enjoy,,cs,Michelin star not need,,cs,It would not land,,cs,rural sausages,,cs,butcher says,,,cs,It is gluten-free,,cs,tomatoes with juice,,cs
- snítky thyme
- sníkry rozmarýnu
- Kůži kolena nařízneme několika směry.
- Do zářezů vpravíme sůl...
- ... a rozmarýn. Buď větvičky nebo jen ten sušený, když je nouze.
- Přikryjeme a necháme tak aspoň dvě nebo spíš tři hodiny odležet. Nebo i přes noc.
- Prepare the marinade. Smícháme uzenou papriku, černý mletý pepř, hořčici a 2 lžíce slunečnicového oleje. mix well.
- Na pánvi rozehřejme olej a opečeme koleno. So 5 minutes each side.
- Cibule nakrájíme tak na čtvrtiny až osminy.
- Do pánve po opékání kolene vložíme nakrájené cibule.
- Opečeme tak asi 3 minuty.
- Koleno vložíme do pekáče.
- Přidáme osmahnutou cibuli. Rovnoměrně obložíme, můžete vsunout i pod koleno.
- Koleno ze všech stran pomažeme marinádou z paprikou a pepřem. Pěkně zajedeme i do zářezů.
- Přidáme rozmarýn, větvičky jsou lepší. Můžete přidat i snítky tymiánu. Tady už máme čerstvé bylinky, uložení kolena přes noc dalo šanci je obstarat.
- Přidáme stroužky česneku.
- Přidáme několik kuliček jalovce.
- Zalijeme pivem.
- Zakryjeme fólií. Je lepší dát dvojitou.
- Put in the oven preheated to 220 ° C and bake 60 minutes.
- Odkryjeme a koleno převrátíme.
- Pečeme zakryté při 220 °C ještě tak 20 until 30 minutes.
- Odkryjeme a pečeme asi 10 minut při teplotě 230 °C, to form a crust.
- Přendáme na talíř....
- a zakryjeme fólií ještě necháme odpočinout na 15 minutes.
- Finished. Serve with bread, křenem a hořčicí.

Vietnamese pork kebabs | We'll give it
Chcete si udělat kebab trochu jiný než Turci nebo ti týpci ve fastfoodových stáncích u stanic metra? Zkusíme něco z Vietnamu. Až tam se zatoulala inspirace střední Ásie. But it is logical, že maso umelete a spojíte s místními surovinami. Tak možná vznikla variantu kebabu ve Vietnamu.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Need: |
- 460 g vepřového mletého masa
- 1/2 šálku corn bread crumbs
- 5 cloves garlic > rozdrtíme a nasekáme
- 2 šalotky > nakrájíme nadrobno
- 2 lžíce fish sauce
- 125 g rýžových nudlí
- 1/2 šálku vietnamské omáčky na jarní závitky
- 1/3 šálku citronové šťávy
- 1/4 ledového salátu
- 1 šálek mint > nasekáme
- 1 šálek koriandru > nasekáme
- pepper
- salt
- Připravíme si na špízy maso, šalotku, česnek a rybí omáčku.
- Do masa přidáme česnek.
- Šalotku.
- Strouhanku. Všechno propracujeme rukama. Ochutíme trochou pepře a soli.
- Přidáme lžíci rybí omáčky a dobře zapracujeme. Směs dáme na chvíli do chladu.
- Z masové směsi kolem špejle vytvarujeme špízy.
- Předehřejeme lehce olejem namazanou pánev na stření teplotu. Pokud máte gril nebo grilovací pánev, jistě jídlo bude efektnější.
- Špízy opékáme tak 8 until 10 minutes, dokud nebudou propečené. Při pečení je otáčíme, aby se propekly rovnoměrně.
- Rýžové nudle vložíme do vroucí vody a vaříme 6 minutes.
- Mezitím nakrájíme zelí.
- Nasekáme koriandr a mátu.
- Přendáme nudle do mísy a přidáme rybí omáčku.
- Přilejeme citronovou šťávu.
- Přidáme omáčku na jarní závitky.
- Přisypeme nakrájený salát.
- gently mix,,cs,h file with vegetables P1020632,,cs,Return to pan file,,cs,file is zeleninou and P1020633,,hr,Serve sprinkled with chopped parsley leaves or chopped spring onions,,cs,fillet with vegetables,,cs,P1020645,,zh-CN,The recipe is also VIDEO,,cs.
- Přidáme ještě nasekané bylinky.
- Dobře jemně promícháme s nudlemi.
- Podáváme se špízy.
