Kuřecí coco | Co by Tso mohl mít na stole
Podáváme kuře coco
Základem receptu je sójová omáčka, rýžové víno, rýžový ocet, cukr, kukuřičný škrob, sušené červené chilli papričky (celé), česnek. Tento recept je mírně zjednodušenou variací – a svoji úlohu zde dostala omáčka hoisin, velmi hustá a mající mírně nasládlou chuť.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Troubu si předehřejeme na 220 °C. Mezitím nakrájíme kuřecí řízky na menší kousky.
  2. Kuřecí maso obalíme v mouce.
  3. Pak kousky obalíme v rozšlehaných vejcích.
  4. Potom maso ještě obalíme v rozdrcených kukuřičných lupíncích.
  5. Maso, obalené v trojobale, poklademe na mřížku, pokapeme olejem (nebo lze použít sprej) a dáme péct ve střední části trouby. Pečeme asi 13 až 15 minut. Dáme si také vařit rýži. Pokud jako přílohu chystáte brokolici, ještě můžete chvilku počkat, blanšíruje se tak 3 minuty (vaříme v osolené vodě, pak zchladíme ve studené vodě).
  6. Mezitím smícháme kuřecí vývar, sójovou omáčku, cukr, omáčku hoisin, ocet a kukuřičný škrob. Dobře rozmícháme, aby se cukr i škrob rozpustil. Pokud jste zvolili sušené chilli papričky, je čas je použít do omáčky. Povaříme 2 až 3 minuty.
  7. Omáčkou přelijeme kuřecí kousky tak, aby je obalila.
  8. Podáváme na rýži rozprostřené na talíři. Kuřecí kousky ještě mírně přelijeme omáčkou, přidáme chilli papričky, posypeme sezamem a nasekanou natí jarní cibulky.