Voňavé kuřecí paličky | Čili s chilli, ale s mírou | Pomeranč místo oleje
Přílohou je bagetka
Tady můžeme zapomenout na olej, místo něho se v marinádě objeví dobrý zástupce (pro tento případ, ne že bych jinak stabilně volil alternativu třeba pro smažení a tak…) – tím zástupcem je pomerančová šťáva. Tak s chutí do toho!
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
40minut
Jak na to:
  1. Smícháme chilli omáčku s pomerančovou šťávou, nasekaným česnekem, kari pastou a asi 1/4 lžičkou soli. Do směsi dáme kuřecí paličky bez kůže a miskou zatřeseme, aby se paličky směsí obalily.
  2. Předehřejeme troubu na 200 °C. Paličky dáme na plech vyložený alobalem, pokapeme ještě marinádou a pečeme 40 minut. Po deseti minutách snížíme teplotu na 180 °C.
  3. Podáváme s bagetou, samostatné nebo s dipem.
Poznámky k receptu

Zkuste také peprné kuřecí paličky, je to ostřejší varianta receptu.