Colová kuřecí křidélka Buffalo

Narazil jsem na další recept na moje oblíbená kuřecí křidélka. To se nedalo nevyzkoušet. Zvlášť, když v receptu asistuje coca cola. No, jasně, že se někde musela objevit jako ingredience. Má složení, které ji vlastně také řadí mezi využitelné suroviny v kuchyni. V mírné úpravě tedy dávám k dispozici.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
70 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
70 minut
Křídla a křídla, už jich tu mám docela požehnaně, skoro na kuchařku. Tak si přidejme další mňamku, není to od věci. Pochutnáte si. Jedeme Buffalo.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
70 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
70 minut
Křídla a křídla, už jich tu mám docela požehnaně, skoro na kuchařku. Tak si přidejme další mňamku, není to od věci. Pochutnáte si. Jedeme Buffalo.
Colová kuřecí křidélka Buffalo
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kuřecí křídla opláchneme a oddělíme jejich špičky. Dáme do mísy a posypeme směsí mouky a škrobu. Dobře protřepeme, aby směs mouky dobře obalila křidélka.
    Křídla zaprášíme moukou se škrobem
  2. Křidélka poklademe na plech vyložený pečicím papírem, posolíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Pak křidélka obrátíme a pečeme ještě 20 minut.
    Dáme na plech
  3. Kousek másla rozpustíme v pánvi.
    Rozpustíme máslo
  4. Přidáme chilli omáčku a sojovou omáčku.
    Přidáme chilli omáčku a sojovou omáčku
  5. Přidáme colu a promícháme.
    Přidáme colu
  6. Přidáme rajčatové pyré a provaříme, aby se omáčka redukovala do hustější pasty. Tak asi 15 minut.
    Přidáme rajčatové pyré
  7. Do omáčky vložíme opečená křidélka a promícháme, aby se dobře obalila.
    Vložíme křídla a obalíme
  8. Podáváme.
    Podáváme

Rybí filé se zeleninou | Když už, tak už

Pampadampa! Jedeme! Filé jsem už připravoval tolikrát, že to chtělo nějakou změnu.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Je to pokus, který stále za to vyzkoušet a doporučuji. Zelenina s nudlemi nemusí nutně plavat v sojové omáčce nebo vám chilli spálit patro. Tohle jídlo je tak akorát vyvážené, decentně pikantní. Jasně, že můžete použít čerstvou zeleninu, jenže takhle mi při přípravě jídla pro dva nic nezbylo, mraženou brokolice dám zase k ledu, malá konzerva mé oblíbené zeleniny Bonduelle úplně vystačí.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Je to pokus, který stále za to vyzkoušet a doporučuji. Zelenina s nudlemi nemusí nutně plavat v sojové omáčce nebo vám chilli spálit patro. Tohle jídlo je tak akorát vyvážené, decentně pikantní. Jasně, že můžete použít čerstvou zeleninu, jenže takhle mi při přípravě jídla pro dva nic nezbylo, mraženou brokolice dám zase k ledu, malá konzerva mé oblíbené zeleniny Bonduelle úplně vystačí.
Rybí filé se zeleninou | Když už, tak už
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Olej zahřejeme na vysokou teplotu a osmažíme osolené natrhané file, vždy tak asi 3 minuty z každé strany. Opečené filé dáme stranou.
    Olej zahřejeme
  2. Do stejné pánve dáme kousek másla a osmahneme zeleninu – hrášek s mrkví a jarní cibulku. Mícháme a restujeme do měkka.
    Osmahneme zeleninu na másle
  3. Přidáme brokolici a nakrájenou papriku. Promícháme.
    Přidáme brokolici s paprikou
  4. Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, pak scedíme.
  5. Přidáme k restované zelenině těstoviny.
    Přimícháme uvařené těstoviny
  6. Promícháme a přidáme sladkou chilli omáčku.
    Přidáme chilli omáčku
  7. Přilijeme sojovou omáčku.
    Přilijeme sojovou omáčku
  8. Jemně promícháme
    Jemně promícháme
  9. Vrátíme do pánve file.
    Vrátíme do pánve file
  10. Podáváme posypané nasekanou petrželkou nebo nasekanou natí jarní cibulky.
    Podáváme s nasekanou jarní cibulkou
Tip:

K receptu je také VIDEO:

Thajský okurkový salát | Pro chvíle kratochvíle | Pro odvážné

Vyrážíme na další výlet do světa salátů. Jednou bych měl udělat takovou cestovní mapu světa ve jménu salátů. Ale prozatím uděláme zastávku v Thajsku. Ostatně korejský okurkový salát už tady máme. Ale použít chilli omáčku do salátu, to by mohlo být zajímavé. Ale bude to spíše záležitost spíše pro odvážné, je to docela síla.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Je to tak jednoduché, ostatně jako všechny saláty, takže tomu moc času nemusíte věnovat. Ale hlavní není rychlost, rozhoduje chuť. Tady bude překvapením, že v dresinku je chilli omáčka. Zkuste ochutnat.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Je to tak jednoduché, ostatně jako všechny saláty, takže tomu moc času nemusíte věnovat. Ale hlavní není rychlost, rozhoduje chuť. Tady bude překvapením, že v dresinku je chilli omáčka. Zkuste ochutnat.
Thajský okurkový salát | Pro chvíle kratochvíle | Pro odvážné
Potřebujete:
Zálivka
Jednotky:
Jak na to:
  1. Okurku nakrájíme podélně na čtvrtiny a pak napříč na kousky. Osolíme a dáme do ledničky na 15 minut odležet. Občas protřeseme, ať si okurky soli užijí.
    Okurku nakrájíme
  2. Smíchejte ingredience na marinádu, vše přivedeme k varu a po 3 minutách, až omáčka více zhoustne, odstavíme. Necháme vychladnout.
    Marináda
  3. Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, z okurek slijeme všechnu vodu. Smícháme cibuli s okurkou a dresinkem. Přimícháme nasekané arašídy.
    Mix
  4. Hotovo. Podáváme.
    Servírujeme

Voňavé kuřecí paličky | Čili s chilli, ale s mírou | Pomeranč místo oleje

O evergreenu v kuchyni jsem už mluvil, jsou to, jak patrné, kuřecí paličky. Můžeme volit nejrůznější varianty úpravy, nakládat je přes noc do marinád nebo jen podmáslí, můžeme je péct i grilovat. Tentokrát se obejdeme bez dlouhého marinování a povoláme do služby troubu.

Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
40 minut
Tady můžeme zapomenout na olej, místo něho se v marinádě objeví dobrý zástupce (pro tento případ, ne že bych jinak stabilně volil alternativu třeba pro smažení a tak...) – tím zástupcem je pomerančová šťáva. Tak s chutí do toho!
Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
40 minut
Tady můžeme zapomenout na olej, místo něho se v marinádě objeví dobrý zástupce (pro tento případ, ne že bych jinak stabilně volil alternativu třeba pro smažení a tak...) – tím zástupcem je pomerančová šťáva. Tak s chutí do toho!
Voňavé kuřecí paličky | Čili s chilli, ale s mírou | Pomeranč místo oleje
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Smícháme chilli omáčku s pomerančovou šťávou, nasekaným česnekem, kari pastou a asi 1/4 lžičkou soli. Do směsi dáme kuřecí paličky bez kůže a miskou zatřeseme, aby se paličky směsí obalily.
    Smícháme marinádu
  2. Předehřejeme troubu na 200 °C. Paličky dáme na plech vyložený alobalem, pokapeme ještě marinádou a pečeme 40 minut. Po deseti minutách snížíme teplotu na 180 °C.
    Dáme na plech
  3. Podáváme s bagetou, samostatné nebo s dipem.
    Servírujeme s bagetkou
Tip:

Zkuste také peprné kuřecí paličky, je to ostřejší varianta receptu.