Dušené červené zelí / Aloha, příloha
Červené zelí k husičce patří. Tak si ho dejme, není to tak těžké.
Porce Doba přípravy
2-4osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 5minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Rozpálíme sádlo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme zelí.
  3. Přidáme kmín.
  4. Osolíme.
  5. Zakryjeme a dusíme tak 25 minut.
  6. Pak přidáme nastrouhanou bramboru, která zelí zahustí. Promícháme.
  7. Přidáme 15 g cukru. Přilijeme trochu octa, podle chuti. Promícháme a necháme ještě chvilku dusit. Pak odstavíme a necháme dojít.
  8. Podáváme s kouskem husy a houskovým knedlíkem.