Dušené červené zelí / Aloha, příloha
Červené zelí k husičce patří. Tak si ho dejme, není to tak těžké.
Porce
Doba přípravy
2-4
osoby
5
minut
Porce
Doba přípravy
2-4
osoby
5
minut
Doba vaření
30
minut
Potřebujete:
1
sklenici
červeného sterilizovaného zelí
to je 650 g
1
lžíci
sádla
1
cibuli
1
bramboru
kmín
sůl
cukr
ocet
Jak na to:
Rozpálíme sádlo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme zelí.
Přidáme kmín.
Osolíme.
Zakryjeme a dusíme tak 25 minut.
Pak přidáme nastrouhanou bramboru, která zelí zahustí. Promícháme.
Přidáme 15 g cukru. Přilijeme trochu octa, podle chuti. Promícháme a necháme ještě chvilku dusit. Pak odstavíme a necháme dojít.
Podáváme s kouskem husy a houskovým knedlíkem.