Irské hovězí dušené s mrkví | Snadná záležitost | Oslava svatého Patrika
Irské hovězí dušené s mrkví
Je to dost jednoduchá záležitost, takže to zvládnete bez problémů. A dost si pochutnáte, pokud tedy rádi mrkev. Pokud mrkev neradi, asi se o to vůbec nebudete pokoušet. Škoda. Můžete slavit patrona Irů, a třeba i sklenkoou dobré irské whisky. A pokud chcete echte irské jídlo, místo hovězího vývaru použijte guinness (nebo jiné černé pivo).
Porce Doba přípravy
2osoby 20minut
Porce Doba přípravy
2osoby 20minut
Doba vaření
60-90minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Nakrájejte mrkev na dílky podle chuti, tyto jsou tak čtyřcentimetrové.
  2. Nakrájíme najemno cibule.
  3. Maso nakrájíme na nudličky.
  4. Do sáčku dáme 3 lžíce hladké mouky.
  5. Přidáme pepř podle chuti.
  6. Vložíme do sáčku s moukou maso a dobře protřepeme, aby mouka pokryla kousky masa.
  7. Osmaheneme cibulku na oleji na středním ohni, aby zesklovatěla, ale nezhnědla, tak 5 minut.
  8. Dáme stranou.
  9. Do stejné pánve dáme kousky masa obalené v mouce. Podle potřeby přilijeme olej. Dobře opečeme ze všech stran.
  10. Do vymazaného pekáčku vložíme mrkev.
  11. Přidáme opečené maso.
  12. Do stejné pánve po mase dáme oregano a osmahneme. Stačí chvilička. Pak přilijeme vývar a provaříme.
  13. Přidáme lžičku medu. Pak ještě zahustíme moukou (můžete si pomoci rozmícháním mouky v troše studené vody, nebudou se vám tvoři hrudky).
  14. Vše ještě tak 3 až 5 minut provaříme.
  15. Omáčkou přelijeme maso s mrkví v pekáčku.
  16. Přidáme osmaženou cibulku a dáme zakryté péct do trouby, předehřáté na 200 °C. Pečeme tak 60 minut. Poak odklopíme poklici, snížíme teplotu na 180 a ještě pečeme tak 20 až 30 minut.
  17. Podáváme s vařeným bramborem. Brambory může přelít šťávou z masa.