Máslové brambory / Skvělá příloha

Brambory jsou oblíbená příloha. A i s ní se dá kouzlit. Prostě je povyšte na lahodnou přílohu.

Máslové brambory / Skvělá příloha
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Brambory můžeme nakrájet na plátky nebo osminky, podle to, jak chcete, aby se na talíři vyjímaly.
Porce Doba přípravy
2 osoby 3 minuty
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 3 minuty
Doba vaření
30 minut
Máslové brambory / Skvělá příloha
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Brambory můžeme nakrájet na plátky nebo osminky, podle to, jak chcete, aby se na talíři vyjímaly.
Porce Doba přípravy
2 osoby 3 minuty
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 3 minuty
Doba vaření
30 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Důkladně brambory omyjeme, vložíme je do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme kmín, libeček a uvařímete do měkka. Oloupeme.
  2. Do rozpuštěného másla dáme prolisovaný česnek.
  3. Česnek s máslem promícháme.
  4. Přidáme na plátky nakrájené brambory.
  5. Osolíme a přidáme libeček.
  6. Příloha je připravena. Stačí ozdobit nasekanou petrželkou.

Krkovička s lečem / Zapečená na bramborách

Už se nám to schází. Krkovička na zelenině, zapečená s lečem, rychlá a nyní tu máme novou.

Krkovička s lečem / Zapečená na bramborách
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Jasně, těch možností je samozřejmě víc, jak si poradit s krkovičkou, aby na talíři skončila jako báječná večeře. Tak se teď pusťme do trochu svižnější verze, kde kapie zavane trochu jako uragán pro ty, kteří nejsou příznivci ostřejšího jídla. Ale, když vynecháte kapii, můžete si pochutnat stejně, bez toho závanu svižnějšího větru chuti. I tak je příprava trochu delší, ale přiznejme si, že to stojí za to.
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Doba vaření
85 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Doba vaření
85 minut
Krkovička s lečem / Zapečená na bramborách
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Jasně, těch možností je samozřejmě víc, jak si poradit s krkovičkou, aby na talíři skončila jako báječná večeře. Tak se teď pusťme do trochu svižnější verze, kde kapie zavane trochu jako uragán pro ty, kteří nejsou příznivci ostřejšího jídla. Ale, když vynecháte kapii, můžete si pochutnat stejně, bez toho závanu svižnějšího větru chuti. I tak je příprava trochu delší, ale přiznejme si, že to stojí za to.
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Doba vaření
85 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Doba vaření
85 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Plátky krkovičky naklepeme, okořeníme směsí na gyros, zakapeme dobře olivovým olejem a necháme marinovat. Můžete přes noc, to je skvělé, ale stačí něco přes hodinku, pokud spěcháte.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky brambor poklademe do pekáče. Dobře pokapeme olivovým olejem a dáme péct nezakryté tak 10 minut při teplotě 180 °C.
  3. Poklademe na brambory plátky krkovičky a pečeme tak 10 minut.
  4. Poklademe plátky šunky a ještě přidáme plátky anglické slaniny. Necháme 5 minut zapékat.
  5. Přidáme nakrájenou kapii.
  6. Zalijeme lečem a zakryté pečeme v troubě tak 30 minut. Odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
  7. Poklademe plátky sýra a pečeme ještě 10 minut, aby sýr zezlátl.
  8. Podáváme.

Hejk na smetaně se žampiony | Zkouška odvahy

Hejka jsem měl vyhlédnutého, ale pořád to nějak nešlo. Chtělo to odvahu. Já vím, zní to směšně, ale některé věci potřebují čas.




Hejk na smetaně se žampiony

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!


Tiskni



Ryba na talíři už se u nás zabydlela. Stačí jen nápad. Hejk potřebuje pozornou úpravu. To, co koupíte, jsou válečky ryby, která přišla o hlavu a ocas. Jenže ostatní musíte už udělat sami. Ale pak to stojí za to. Jemná chuť smetany, žampionů a pórku vás dostane spou s jemným masem hejka.


Porce Doba přípravy
2 osoby 12 minut
Doba vaření
35 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 12 minut
Doba vaření
35 minut

Hejk na smetaně se žampiony

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!


Tiskni



Ryba na talíři už se u nás zabydlela. Stačí jen nápad. Hejk potřebuje pozornou úpravu. To, co koupíte, jsou válečky ryby, která přišla o hlavu a ocas. Jenže ostatní musíte už udělat sami. Ale pak to stojí za to. Jemná chuť smetany, žampionů a pórku vás dostane spou s jemným masem hejka.


Porce Doba přípravy
2 osoby 12 minut
Doba vaření
35 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 12 minut
Doba vaření
35 minut

Potřebujete:



Jednotky:


Porce: osoby

Jak na to:
  1. Připravíme si rybu. Rozkrojíme ostrým nožem podél na břišní straně.

  2. Prstem oddělíme páteř od masa. Palec nebo ukazováček, to je jedno. Nůžkami odstřihneme zbytky ploutví na okrajích filetů. Zbavte se těch otravných kostí raději hned.

  3. Dáme vařit brambory nakrájené na plátky.

  4. Vyjmeme z ryby páteř.

  5. Česnek utřeme a pak vetřeme do rybích filetů. Osolíme a opepříme. Nechte tak 5 minut, aby si koření s česnekem s masem trochu pohrálo.

  6. Na másle opečeme filety z obou stran, tak 10 minut nám bude stačit.

  7. Mezitím nakrájíme žampiony na čtvrtiny.

  8. Rybu vyjmeme z kastrolu. Do výpeku přidáme nakrájené žampiony. Osmahneme je.

  9. Žampiony zalijeme smetanou ke šlehání. Promícháme.

  10. Zakryjeme a dusíme na mírném ohni 10 minut.

  11. Mezitím si nakrájíme pórek na kolečka a osmahneme bramborová kolečka na másle. Než skončí příští krok, budou hotové.

  12. K žampionům přidáme nakrájený pórek, promícháme a povaříme tak 5 minut.

  13. Hejka na žampionech podáváme s opečenými bramborami.

  14. Dobrou chuť.







Krkovice v zelenině | Ještě jednou stejně dobré

Jak lze tušit, krkovici zapékanou se zeleninou už tady máme. A třeba i rychlejší večeři na téma krkovička. Pořád dobré! Ale vraťme se k zapékané krkovici se zeleninou. Trochu lečo ohulíme ještě rajčatovou omáčkou s olivami a bazalkou. Chystejte si chuťové pohárky, bude to dobré!

Krkovice v zelenině | Ještě jednou stejně dobré
Hlasů: 3
Hodnocení: 4.67
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Základem je samozřejmě krkovice, pak ještě lečo, rajčatová omáčka Panzani s olivami a bazalkou a k tomu ještě brambory. Oproti první variantě jsou ve hře brambory, což sice postup trochu prodlouží, ale stojí to za to. Rajčatová omáčka s olivami a bazalkou zase dodá větší grády. Trochu delší, ale jednoduché. Pak už stačí si jenom vychutnávat tohle skvělé jídlo.
Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut
Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut
Krkovice v zelenině | Ještě jednou stejně dobré
Hlasů: 3
Hodnocení: 4.67
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Základem je samozřejmě krkovice, pak ještě lečo, rajčatová omáčka Panzani s olivami a bazalkou a k tomu ještě brambory. Oproti první variantě jsou ve hře brambory, což sice postup trochu prodlouží, ale stojí to za to. Rajčatová omáčka s olivami a bazalkou zase dodá větší grády. Trochu delší, ale jednoduché. Pak už stačí si jenom vychutnávat tohle skvělé jídlo.
Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut
Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Krkovičku naklepeme, posypeme kořenící směsí a zalijeme olejem. Necháme marinovat tak hodinu. Občas protřepeme, aby se koření dostalo opravdu všude. Brambory nakrájíme na plátky a zastříkneme olivovým olejem. Dáme do trouby a pečeme na 200 °C asi 20 minut.
    Brambory nakrájíme
  2. Na opečené brambory pak přidáme položíme plátky krkovice a vrstvu šunky.
    Vrstva šunky
  3. Přidáme nakrájenou slaninu.
    Vrstva slaniny
  4. Zalijeme lečem.
    Zalijeme lečem
  5. Zalijeme rajčatovou omáčkou s olivami a bazalkou. Pečeme zakryté 30 minut při teplotě 180 °C a pak odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
    Zalijeme omáčkou s olivami
  6. Posypeme strouhaným sýrem. Pečeme ještě tak 10 minut.
    Posypeme sýrem
  7. Hotovo.
    Zapečeno
  8. Podáváme.
    Podáváme
Tip:

Hodí se třeba:

Znojmia Zeleninové lečo 330g
Znojmia Zeleninové lečo 330g

Panzani Olive & Basilico 400g
Panzani Olive & Basilico 400g

Avokádo kořenící směs na krkovičku
Avokádo kořenící směs na krkovičku

...

.