Klobásový guláš naruby
Naruby guláš
Byť je to guláš klobásový, ve hře je vlastně točený maďarský salám. Je s paprikou a vlastně je to takový „nekonečný“ bratr klobásy. Je dostatečně měkký a chutný. Vodu si připravte a přidávejte postupně. Záleží na tom, jakou chcete mít konzistenci.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm nadrobnou nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a osmahneme (jako při přípravě jíšky), sejmeme z plotny a vmícháme mletou papriku.
  2. Po minutě zalijeme 200 ml vody a vrátíme na plotnu.
  3. Přidáme salám nakrájený na kolečka a promícháme. Vmícháme nadrobno nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou bramboru. Zalijeme 100 ml vody a necháme vařit, aby mrkev i brambora změkly. Tak asi 20 minut na mírném varu. Mícháme, aby se guláš nepřichytil na kastrolu.
  4. Přidáme rajčatové pyré a prolisovaný česnek. Dochutíme pepřem a majoránkou. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni 10 minut. Podle hustoty přidáváme zbylou vodu.
  5. Podáváme posypaný jemně nakrájenými měsíčky cibule, s knedlíkem nebo bagetou či dalamánkem.