Jasně, tohle mi někdo může hodit na hlavu. Au! Ale buřty na pivu se v téhle zemi dělají se stejnou vervou jako se opékají špekáčky na ohýnku. Jsou různé, ale dost podobné recepty, sám už tu jeden mám. Ale to nebrání přidat další z trochu jiného soudku. Pivního soudku.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Dobrá, je to tak jak se říká trochu prasárnička, nic nehodící se do Hiltonu či tak, ale nevařím pro Hilton. Tak si to můžeme užít. Michelinskou hvězdu nepotřebuji, stejně by nepřistála.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Dobrá, je to tak jak se říká trochu prasárnička, nic nehodící se do Hiltonu či tak, ale nevařím pro Hilton. Tak si to můžeme užít. Michelinskou hvězdu nepotřebuji, stejně by nepřistála.
Venkovské špekáčky na pivu | Taková česká prasárnička
Narazil jsem na další recept na moje oblíbená kuřecí křidélka. To se nedalo nevyzkoušet. Zvlášť, když v receptu asistuje coca cola. No, jasně, že se někde musela objevit jako ingredience. Má složení, které ji vlastně také řadí mezi využitelné suroviny v kuchyni. V mírné úpravě tedy dávám k dispozici.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
70minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
70minut
Křídla a křídla, už jich tu mám docela požehnaně, skoro na kuchařku. Tak si přidejme další mňamku, není to od věci. Pochutnáte si. Jedeme Buffalo.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
70minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
70minut
Křídla a křídla, už jich tu mám docela požehnaně, skoro na kuchařku. Tak si přidejme další mňamku, není to od věci. Pochutnáte si. Jedeme Buffalo.
Kuřecí křídla opláchneme a oddělíme jejich špičky. Dáme do mísy a posypeme směsí mouky a škrobu. Dobře protřepeme, aby směs mouky dobře obalila křidélka.
Křidélka poklademe na plech vyložený pečicím papírem, posolíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Pak křidélka obrátíme a pečeme ještě 20 minut.
Kousek másla rozpustíme v pánvi.
Přidáme chilli omáčku a sojovou omáčku.
Přidáme colu a promícháme.
Přidáme rajčatové pyré a provaříme, aby se omáčka redukovala do hustější pasty. Tak asi 15 minut.
Do omáčky vložíme opečená křidélka a promícháme, aby se dobře obalila.
Tak jsem zavadil o hovězí kostky na guláš a při vší snaze o pestrost jídelníčku, jsem najednou dostal chuť na guláš. Klasika, znáte to, není na tom nic k vymýšlení. Tak snad ani ne k chlubení. Ale tahle stránka není o chlubení, je to moje kuchařka pro případ, že se chci k nějakému receptu vracet. Máte v hlavě všechny recepty? Jestli jo, tak smekám. Já kolikrát musím šedé kůře mozkové pomoci, jinak to dopadne tak jako když zapomenu (nevím co je to za fóbii) přidat vajíčko a pak se divím, že se mi směs pořád drobí. No, už jsem se tohoto kiksu několikrát za sebou zdárně vyvaroval, ale je přece dobré mít napovědu, to mají i leckde v divadle profíci. Prostě někdy chci mít jistotu, jindy se po hlavě vrhám doexperiemntů. Ale, když chci mít večeři a mám málo času, tedy na přípravu, to žádná, jistota vyhrává, byť si i s osvědčeným receptem přece jen trochu zašpásuji. Jen jsem tenhle skoro hospodský guláš posunul někam jinam.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
120minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
120minut
O guláš zakopnete v každé kuchařce, tedy až na ty speciální jenom na sladké, ale hádal bych, že se najde i v nějaké vegetariánské. Akorát bude bez masa. Ale tenhle guláš z masa je.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
120minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
120minut
O guláš zakopnete v každé kuchařce, tedy až na ty speciální jenom na sladké, ale hádal bych, že se najde i v nějaké vegetariánské. Akorát bude bez masa. Ale tenhle guláš z masa je.
Rozpálíme sádlo a osmažíme na něm maso nakrájené na kostky. Musí se zatáhnout. Pak přidáme nakrájenou cibuli, stačí na půlměsíčky. Přidáme kmín a římský kmín, česnek, promícháme a zasypeme paprikou. Po osmahnutí papriky vše zalijeme vodou tak, aby pokryla maso. Necháme vařit, osolíme a opepříme.
Přidáme nakrájená sušená rajčata, kapary a rajčatové pyré. Provaříme a pak snížíme teplotu, zakyryjeme a na mírném ohni pomalu dusíme. Postupně přiléváme horkou vodu. Necháme guláš mírně probublávat, občas promícháme. V závěru pak přidáme rozemnutou majoránku.
Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami, posypané nakrájenou cibulí.
Už je to tady, zase. Bílá klobása. Není to ona klasická vinná klobása, ale bílá klobása. Jako takovou ji koupíte. Tuhle sekanou jsem vyzkoušel a můžete mi věřit, že je to jiná káva, ale stejně dobrá jako ta, co známe. Nemusíte zapomenout na mleté maso, ale neláká vás vyzkoušet něco nového?
Protože se vyskytly pochybnosti, jakže vlastně vypadá bílá klobása a cože to je, tady je důkaz. Ano, nejde o vinnou klobásu. To je patrné i z další fotky.
To je bílá klobása!
Zbavíme klobásu střívek.
Nakrájíme cibuli nadrobno.
Přidáme ke klobásám spolu s vejcem.
Rozdrtíme nachos, nejlépe rukama, ale můžete je také dát do mikrotenového sáčku a několik přejet válečkem.
Nachos přidáme ke klobásám.
Zalijeme mlékem.
Promícháme.
Ještě zahustíme strouhankou podle potřeby.
Vypracujeme rukama kompaktní masovou hmotu.
A tvarujeme nakonec do šišky.
Zapékací misku vymažeme sádlem.
Dáme do misky.
Připravíme polevu z pyré, cukru a hořčice.
Dobře promícháme, potřebujeme kompaktní hmotu.
Hmohotou potáhneme masovou šišku.
Dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme tak 60 minut. Po upečení naporcujeme.
Podáváme s kaší nebo jenom chlebem, toastem či dalamánkem.