Rabbit roasted on cabbage with potatoes,cs
Pečený králík na zelí s brambory
Pečený králík mě provázel v dětství, je to taková milá vzpomínka. Tak šup s ním do pekáče, ať se můžu olizovat zase až za ušima. Jednoduchý recept, jenom to chce svůj čas. Ale stojí to za to si počkat.
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Cook Time
120minutes
Need:
How do you:
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Nakrájíme část slaniny, tak asi polovinu.
  3. Část nakrájené slaniny dome do pekáčku.
  4. Nakrájíme cibule nadrobno.
  5. Na slaninu do pekáčku přidáme cibuli a zelí. Dobře rozprostřeme.
  6. Do lůžka ze zelí položíme králičí stehna.
  7. Kolem masa rozložíme brambory a plátky bůčku.
  8. Opepříme a osolíme.
  9. Na maso a brambory s bůčkem ještě rozložíme zbývající anglickou slaninu. Můžeme zalít trochou vody.
  10. Zakryjeme a dáme do trouby předehřáté na 180 °C péct. Bake 90 minutes.
  11. Odkryjeme, králíka uvolníme, aby bylo mase na vrchu a dáme znovu do trouby již odkryté na 30 minutes.
  12. at last 10 minut zvýšíme teplotu tak na 220 °C, aby maso dostalo barvu.
  13. served.
Recipe Notes

A MÁME TADY ZÁHADU:
No celá záležitost mě přišla na 1000 crowns, ale musíte brát v potaz, že jsem si cestou ještě koupil fungl nový pekáč v Orionu.
Pekáč Grande Orion
Prodejce (výrobce) uvádí na webu:
Pekáč odlévaný masivní s uchy a s velmi kvalitním nepřilnavým povrchem PFLUON GRANIT, na kterém připravíte výborné pečeně, omáčky, zapečenou zeleninu… Materiál: hliník s vynikajícím nepřilnavým povrchem PFLUON GRANIT a s profilovaným dnem, skleněná poklice s otvorem pro únik přebytečné páry. Doporučujeme použití kuchyňské chňapky. Rozměry: 35×22,5×8/12 cm. Vhodný na všechny typy spotřebičů včetně indukce. Při použití v troubě poklice max. do 200 °C. ALE na krabici uvádí, že s poklicí se do trouby můžeme odvážit při maximální teplototě 180 °C. No, babo raď, je to ve hvězdách, asi někde v souhvězdí Orion.